Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jentene i klassen unngå å krangle så mye?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en person som har en del drama blandt jentene i klassen. Vi jentene krangler en del og det orker jeg ikke mer av, jeg synes det er så unødvendig å lage så mye drama for ikke noe. Vet dere en måte det kan bli bedre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

Så flott at du ønsker å gjøre noe med dette problemet:) Først og fremst tror jeg det kan være lurt om alle jentene setter av en dag hvor dere kan prate om hva dere føler rundt vennskapet og ikke minst all kranglingen. Det er jo heller ikke bra for klassemiljøet når det er så mye drama blant dere jentene. Gjerne spør kontaktlærer eller helsesøster om hjelp. Det kan jo faktisk være at dere trenger flere "møter" hvor dere prater og ordner opp i konfliktene deres.

Det viktigste er nok at dere alle har en positiv innstilling til. Det er også viktig at alle blir hørt og at alle får sagt hva de føler og hva de ønsker videre:) Om du tar det første steget vil det nok også bli lettere for de andre jentene å snakke om hva de tenker rundt situasjonen. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

5 på gata: Vennedrama

5 på gata om vennedrama

Det er flott å ha gode venner, men noen ganger kan det oppstå uenigheter og krangling. Vi har intervjuet fem ungdommer for å finne ut om det er mye vennedrama i deres vennegjenger, hva det dreier seg om og hvordan de løser uenigheter og konflikter.

Av Amalie, ungdomsjournalist

Les mer

Slik er du en god venn

To venninner på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap