Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg gjøre for at mamma skal tilgi meg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg hr gjort noe veldig dumt som gjør at jeg ikke får ukepenger eller penger i det hele tatt. Jeg har ikke engang 1 krone på meg lenger. Jeg kjenner ikke pappa og mamma gir ingenting til meg lenger. Jeg har prøve alle måter å skaffe penger på men ingenting funker. Det jeg vil er at mamma tilgir meg og jeg begynner å få penger igjen. Jeg kan liksom ikke gå ut med venner fordi jeg ikke har penger mer. Hva skal jeg gjøre for at mamma skal tilgi meg? Når jeg gjør husarbeid får jeg heller ikke noe så jeg må jobbe gratis. Jeg hr gjort noe veldig forferdelig som mamma sier hun aldri vil tilgi meg for. Hva skal jeg gjøre for at hun skal tilgi meg? Det hjelper heller ikke å snakke med henne. Jeg får aldri penger av henne til neste år sier hun. Håper på svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Av og til gjør man feile valg som får konsekvenser. Det høres ut som du har gjort noe som dine foreldre har blitt veldig sinte av. Det høres også ut som du har forstått alvoret av det du har gjort og ønsker å gjøre opp for deg. Det er veldig flott og betyr at du at lært.

Alle kan gjøre noe feil, det viktigste er at man lærer av sine feil. Jeg vil anbefale deg å vise overfor foreldrene dine at du har lært. Gjør husarbeid, vær hyggelig og ikke be om penger med det første. Hvis du begynner å mase om penger kan det føre til at foreldrene dine tenker at du ikke har lært etter det du har gjort.

Følg regeler og vis at du ønsker å samarbeide med dine foreldre. Da ser de at du er til å stole på. Din mor sier at hun ikke vil stole på deg igjen. Det er nok noe hun sier fordi hun kanskje er fortvilet og lei seg. Hvis du viser at du er til å stole på, vi hun nok stole på deg igjen. 

Du skriver at du gjør husarbeid gratis. I et hjem må alle bidra. Det er ikke slik at en kan forvente å få penger fordi en hjelper til i huset. Mest sannsynlig vil du nok få ukelønn igjen, men det kan hende at du må vente litt før du får det. 

Mitt råd er at du ikke maser om å få det, men venter en stund før du spør igjen. 

Dette vil nok ordne seg på sikt. Hvis det ikke gjør det anbefaler jeg deg å snakke med noen andre voksne om hvordan du har det. Hva med å snakke med helsesøster på skolen? Helsesøster kan være fin å snakke med om et slikt tema. Helsesøster kan også snakke med dine foreldre hvis du ønsker det.

Jeg ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Krangler med mamma (eller pappa)

Jente og mor krangler (colourbox.com)

Når din egen mor (eller far) klager over noe av det du har gjort (eller ikke har gjort), man du bli irritert. Kanskje du blir frekk, kanskje blir de ufine, og dere er i gang.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie