Hopp til hovedinnholdet

Er det normalt å være redd for foreldrene sine?

Jente 14 år
 

Spørsmål

E da normalt at når foreldrer blir sinte på deg at dei begynner å sloss med deg og bruker vold, har aldri skader meg veldig men eg får veldig vondt. E da normalt å være redd for at foreldrene dine finner ut at du har vært på butikken etter skulen med vennene dine, eller at dei blir sinte på deg for ting du ikkje har gjort. E da normalt at du e redd for dårlege karakterer fordi då blir foreldrene dine sinte. Eller at foreldrene dine alltid e sinte på deg og kjefter på deg for ingenting. Foreldrene mine krangler masse både med kvarandre og med meg. Dei e nesten alltid sinte og eg e litt redd for dei. Dei blir sinte vist eg går på butikken eller e dårleg og kan ikkje gå på trening.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det du forteller om hvordan du blir behandlet hjemme er ikke, og skal ikke være, normalt. Det er flott at du skriver til ung.no om hvordan du har det og du trenger kloke hoder og god hjelp for å stoppe dette og sørge for at du blir trygg og får god omsorg.

Det er ikke bra og direkte skadelig å leve med krangling og redsel som du forteller om. Det kan påvirke din psykiske helse, skoleprestasjoner og forholdet ditt til andre mennesker.  Jeg tenker at det er barnevernet som best kan hjelpe deg. Det er viktig at du får kontakt med barnevernet i kommunen der du bor.

Dersom du trenger hjelp til dette kan du kontakt helsesøster eller lærer på skolen din eller du kan kontakte Alarmtelefonen for barn og unge, 116 111.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Jente ringer (foto: 116111.no)

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie