Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler jeg mister venninnene mine. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er egt 12 år men blir 13 i år og skal begynne på ungdomsskolen. Det som har skjedd er at bestevennen mine har begynt å henge med en annen. Før var det oss 3 men nå har hu kommet i mellom oss. Vi har krangla veldig mye men vi har jo ordna opp i det men jeg føler jeg har mista dem. Hu som har kommet i mellom oss liker meg ikke og bestevennene mine har forandra seg veldig etter hu har kommet inn. Jeg og andre føler et enormt kroppspress osv og mange av vi andre har til og med dratt til helsesøster om dette..men jeg vil ha det som som det var før.. har dere noe tips på hva jeg kan gjøre med dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at dette er vanskelig for deg. Det er ingen god følelse å føle at man mister sine nærmeste venner. Når det er sagt betyr det ikke at dere ikke kan få tilbake det vennskapet dere hadde. Jeg legger ved to nyttige artikler som kan hjelpe deg på vei. Ta en titt. 
Hvis du vil at ting skal bli som før tror jeg det er lurt å snakke om det som er vanskelig, og at du i tillegg er flink til å ta initiativ. Vis at du vil at dette vennskapet skal fungere. 

Så synd at du føler på et kroppspress. Jeg skjønner at det ikke er gøy for deg. Når det er sagt syntes jeg det er fint at du har snakket med helsesøster. Det er en god start. Jeg legger ved en nyttig artikkel og vil at du skal huske at du er helt fin som du er. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Venner som "forsvinner"

Trist jente (colourbox.com)

Det er vanskelig å kjenne på følelsen av et vennskap ikke er like sterkt som det engang var.

Skrevet av Tiril, Ungdomsjournalist.

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Zelda om kroppspress

Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Opplever du mye kroppspress? Hva gjør det med selvtillitten og selvbildet ditt? Ikke sammenlikne deg men andre, men sett pris på alle de gode egenskapene DU har.

Les mer

5 på gata: Føler du på kroppspress?

Gutt ser på seg selv i speilet (colourbox.com)

Kroppspress er noe mange føler på, mye på grunn av manipulerte bilder på sosiale medier. Kanskje kjenner du deg igjen i noen av svarene til disse ungdommene?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap