Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg overtale mor til å få være med besteforeldrene mine på ferie?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har en mor som sliter med fødselsdepresjoner. Hun er veldig ustabil i humøret og kjefter på resten av familien en god del. De fleste har fått nokk, men hun fortsetter å kjefte full folk. Jeg har ofte vært ut å reist med mine besteforeldre, de inviterte meg til å bli med de på ferie i sommer på Kreta. Dette vil ikke min mor fordi hun mener at jeg ikke oppfører meg på ferie. Jeg har ikke vært på ferie på 2 år og har blitt mer moden og voksen enn det jeg var k en alder av 13. Jeg synes dette er utrolig kjipt å vil selvfølgelig bli med besteforeldrene mine på ferie til Kreta. Har du noen tips om hva jeg kan gjøre for å få bli med?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 16 år.

Takk for ditt spørsmål til Ung.no.

Jeg forstår at du synes det er slitsomt og vanskelig om du har en mor som har psykiske vansker. Samtidig forstår jeg at du har lyst til å bli med besteforeldrene din på ferie. Defor er det leit at du opplever at mamma ikke vil gi deg tillatelse til å reise.

Mange unge kan syne det er vanskelig å snakke med sine foreldre og bli forstått, derfor har vi laget en artikkel om å snakke med foreldre som ikke forstår deg, som jeg anbefaler deg å lese. Kanskje kan det være noe tips og råd her som kan være til hjelp?

Jeg anbefaler deg også å ta en god prat med dine besteforeldre og få dem til å snakke med mamma. Kanskje kan de eller noen andre voksne i familien forklare at det er greit å la deg være med på ferietur?

Ellers er det mange vansker som kan oppstå om en bor sammen med en forelder som er psykisk syk. Jeg vil derfor anbefale deg å snakke med noen om dette. Da kan helsesøster på skolen være en du kan snakke med.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med andre om psykisk syke foreldre

Taster på mobilen (colourbox.com)

Du er ikke alene om å ha psykisk syke foreldre.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie