Hopp til hovedinnholdet

Har alltid hatt et turbulent forhold til min mor, med krangler og raserianfall til i perioder hvor vi har vært gode venner. Har også hatt kontakt med barnevern og politi. Bor nå separat i samme hus. Kjæresten til mor er kjempegrei, men føler meg uelsket av mor. Hva gjør jeg?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 16 år som bor hjemme med min mor, hennes kjæreste og mine to brødre. Forholdet til meg og moren min er veldig fram og tilbake, dette vil si at vi krangler mye. I perioder er vi kjempe gode venner og kjempe nærme. I andre perioder er det kjempe ille. Når vi krangler så kaller vi hverandre stygge ting og begge får raserianfall. Dette var verre før, før kjæresten hennes flyttet inn. Han vet egentlig ingenting når det kommer til fortiden vår. Vi har vært i mye kontakt med barnevernet, politiet osv. Dette var tidligere. Nå har jeg i tillegg flyttet på andre siden av huset (huset er separert i to deler).Jeg får aldri være på andre siden med de andre og sitter for det meste alene på rommet. Kjæresten til mamma er kjempe grei og er for det meste han som spør om jeg vil komme på den andre siden. Jeg føler absolutt at mamma ikke er glad i meg og at hun bare er med meg når han er på jobb eller når hun kjeder seg. Føler meg helt uelsket hjemme. Hva skal jeg gjøre? Hjelp!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er vondt å høre at du opplever deg uelsket av din mor og at hun ikke vil ha kontakt med deg. Du har imidlertid et godt forhold til mors kjæreste.

Du beskriver at forholdet til moren din alltid har vært turbulent, men at det har vært gode og fine perioder innimellom. Jeg tenker at hennes uforutsigbare væremåte og personlighet, må ha vært vanskelig for deg å leve med. Kanskje har hun slitt med sin psykiske helse?

Det at barnevernet og politiet har vært involvert i perioder, forteller meg også at det har vært alvorlige og bekymringsfulle episoder i din oppvekst.

Jeg tenker at det er viktig for deg å få snakket med noen som kan hjelpe deg i denne situasjonen, slik at du får snakket om hvordan du føler deg og får hjelp til å bearbeide tidligere opplevelser. Det vil hjelpe deg til å forstå deg selv bedre. 

Jeg vil råde deg til å snakke med helsesøster eller tjeneste for psykisk helse i kommunen din. De har taushetsplikt og de er alle vant til å snakke med ungdommer som har slik utfordringer som du beskriver.

Jeg tenker også at dersom du har et godt forhold til mors kjæreste, kan han også være en god støtte for deg.

 

 

 

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Foreldre med psykiske problemer?

Dame som er lei seg (colourbox.com)

Når moren eller faren din er psykisk syk gjør det noe med hele familien, også deg som er ungdom. Å ha mange spørsmål, føle skam eller kjenne seg alene er vanlige reaksjoner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie