Hopp til hovedinnholdet

Skal lage dikt til konfirmasjonsdagen

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei mitt navn er Vegard. Jeg skal lage en dikt som jeg skal lese opp foran 1250 personer på konf dagen, trenger litt hjelp med å fortsette med diktet noen tips ting jeg kan ha med, det skal handle om hvordan det er å være konfirmant. Dette er diktet så langt. En velkomst til voksen verden, med kake og penger, er dette å være voksen? Halvveis til 30, Er ikke livet som en heis, den går opp og den går ned.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Så flott at du skal lage et dikt og lese det opp for mange mennesker på konfirmasjonsdagen. Jeg synes du har en fin start på det så langt. Fint at du kommer med noen refleksjoner over hva det vil si å gå over til "en voksen verden".

Kanskje du kan høre med noen av de andre konfirmantene hva de synes er lurt å ha med i diktet? Samtidig er det fint om du har med det som er dine egne tanker om akkurat det som skal skje og fremtiden. Om du googler dikt og konfirmasjon får du opp en del sider hvor du kanskje kan finne noen ideer. Det ligger også noen forslår til innhold i konfirmasjonstale her: www.ung.no/oss/sok/?q=konfirmasjonstale

Kanskje du finner noe som du kan flette inn i diktet ditt.

Dette fikser du sikkert helt fint. Lykke til og håper du får en super konfirmasjonsdag.

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva må du huske på konfirmasjonsdagen?

Dress sys til konfirmasjon (colourbox.com)

Hva skulle du egentlig gjøre under konfirmasjonsseremonien? Skal du holde tale, og hva skal du i så fall si? Få gode tips til konfirmasjonsfesten her!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfirmasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfirmasjon