Hopp til hovedinnholdet

bor i fosterhjem - bankkort og motorsykkel

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 15 som fyller 16 1.juni. Men jeg lurte på 2 ting, hvem kan bestemme om jeg skal ha bankkort, kreditt kort what so ever, med tanke på at jeg er under bv. Er jo tross alt de som har daglig omsorg sort of.. og den andre tingen, vil kjøpe motorsykkel når jeg er 16, men fosterforeldrene mine sa at barnevernet ikke støtter det. Men er det ikke bv som skal betale det pga. de har omsorg, og ikke mine biologiske foreldre?.. Hvis ikke, hvordan mener de at jeg, som ikke har fast jobb og inntekter, skal betale en motorsykkel som koster 25-50.000,-? Dette synes jeg er veldig rart. Takk for svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Du skirerv at du bor i fosterhjem og har du har to spørsmål:

1. Hvem kan bestemme at du skal ha bankkort? Dersom barnevernet har overtatt omsorgen for deg er det barnevernet eller fosterforeldrene dine som må skriver under når du søker bankkort fra banken. Dersom foreldrene dine fremdeles har omsorgansvaret for deg, er det forledrene dine som skal skrive under. Jeg legger ved en artikkel hvor du kan lese mer.

2. Du skriver at du ønsker deg motorsykkel. Det er mange 16-åringer som ønsker seg motorsykkel og som du skriver koster det mye penger. Det er opp til de som ansvaret for deg å vurdere om de vil bidra økonomisk til at du skal få mototrsykkel. Mange foreldre vil nok ikke gi barna sine motorsykkel blant annet fordi det koster penger, men mange ungdom ønsker seg det så sterkt at de jobber og sprar seg opp penger slik at de kan kjøpe seg det selv. Jeg ville anbefale deg å tenke gjennom om du ønsker deg det så mye at du skulle prøve å skaffe deg en jobb slik at du kunne begynne å spare. Du kan jo også ønske deg penegr i gave til jul og bursdag.

Lykke til!

Hilsen rådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bankkort for de mellom 13 og 18 år

Jente betaler med bankkort (colourbox.com)

Dette må du vite om du vil ha bankkort før du fyller 18 år.

Les mer

Førerkort for motorsykkel (A, A1 og A2)

Motorsykkel

Føreropplæringen for lett, mellomtung og tung motorsykkel følger fire trinn i bestemt rekkefølge, slik at du alltid får utbytte av undervisningen på neste trinn.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern