Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil ikke at foreldrene mine skal være hjemme i bursdagen min. 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg vil feire bursdagen min hjemme snart. Men jeg vil ikke at mamma å pappa skal være hjemme, d går greit at slstra mi er hjem men ikke mamma å pappa. Jeg tenkte at vi kunna ha litt alkohol for å kose oss (ikke lov å bli full da). Noen tips til hva jeg kan gjøre??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at du er usikker på hva du skal gjøre. Man skal være forsiktig med å drikke når man er mindreårig, og jeg vil anbefale deg å ha en åpen og ærlig tone med foreldrene dine. Om du ikke vil at de skal være der når du feirer syntes jeg du fortelle det, og eventuelt fortelle hva som er planene dine. 

Jeg er helt sikker på at dere kan ha det like hyggelig uten alkohol, men uansett hva dere finner ut av vil jeg virkelig anbefale deg å snakke ordentlig med foreldrene dine. Når jeg var på din alder var jeg opptatt å at foreldrene mine stolte på meg, og det har jeg også fått igjen for senere. Ærlighet varer lengst - også i slike situasjoner. 

Jeg legger ved tre nyttige artikler du kan se på.

Lykke til!


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Kjøper alkohol til mindreårige

Kjøper vin (colourbox.com)

Jeg skal på fest i helgen og vil kjøpe med øl og rusbrus og sånt til noen venner som ikke har fylt 18 ennå. Hvis jeg går alene i butikken vet jo ingen at jeg egentlig kjøper til noen andre, så jeg tenkte å prøve. Hva skjer om jeg blir tatt?

Les mer

- Har fest der mindreårige drikker alkohol

Fest og alkohol (colourbox.com)

Jeg er myndig og skal ha en privatfest. En del av de som skal på festen er mindreårige. De kommer sikkert til å drikke de også. Er jeg da ansvarlig for dem? Kan jeg få straff hvis de drikker siden det er min fest?

Les mer

8 tips til før og under festen

Et slags vorspiel (colourbox.com)

I klassiske ungdomsfilmer finner vi hovedkarakterene som alle svermer rundt, som alle vil snakke med og som ikke minst alltid blir bedt på de store festene. Men, er det egentlig så enkelt som ”bare” å bli bedt?

Skrevet av Dina, ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie