Hopp til hovedinnholdet

Jeg har opplevd mye som liten, hvem kan hjelpe meg?

Jente 14 år
 

Spørsmål

når jeg var liten ble jeg utrolig urettferdig behandlet mot søsteren min (17). hun kom aldri i trøbbel for noe som helst og jeg fikk all skylla. jeg kan huske i dag at jeg ble slått, dratt etter øra, risa og kjeftet på. MYE! jeg gråter nesten hver dag fordi jeg krangler med familien min. noen ganger har jeg også kuttet meg selv i armen. jeg føler jeg ikke får puste når jeg gråter lenge. pappa er som en fremmed for meg. jeg husker ikke sist gang jeg sa noe annet enn "hei" til pappa. en periode når jeg var liten ble jeg så sur at jeg kalte pappa en stygg ting. han ble så sur at han dro meg etter øret inn på rommet hans og begynte å sparke meg og slå meg mens jeg lo på gulvet og gråt og var livredd. jeg har hatt en utrolig tøff barndom. før var jeg livredd for mamma og pappa og turte ikke se på de en uke i strekk. den eneste jeg har fortalt HELE livshistorien min til er bestevennen min. men det er ikke så mye hun kan gjøre med det. hun har gitt råd men jeg tørr ikke si det til noen. tips?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er leit å høre at du har hatt det så vanskelig som liten. Er det blitt bedre? Det du beskriver er vold. Det er ulovlig å utsett andre for vold, spesielt barn. Om det foregår fortsatt, må du si i fra. Alarmtelefonen 116 111 er et bra sted å ringe.

Det er ofte hjelpsom å snakke med noen om hvordan det har vært å være deg.  Det er ofte nyttig med hjelp når man skal bygge opp selvtilliten igjen. Selv om en har hatt en tøff barndom kan man og har rett på å ha ett godt liv. 

Mange synes det er godt å snakke med helsesøster eller sosiallærer. Det er også mulig for deg å ta kontakt med helsestasjonen for ungdom som er gratis.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Jente ringer (foto: 116111.no)

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie