Hopp til hovedinnholdet

Bor i fosterhjem etter fylte 18 år - kan jeg få penger til klær fra barnevernet?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er nå 18 år, men bor fortsatt hos fosterhjemmet jeg har bodd i. Det jeg lurte på er om jeg har krav på penger til klær fra barnevernet? Selv om jeg har fylt 18 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er det vanskelig å svare konkret på - det kommer an på om du bor i fosterhjemmet etter en avtale med barnevernet eller ikke. Dersom det er en avtale med barnevernet, at du er på ettervern, kommer det an på hva den avtalen sier. Jeg foreslår derfor at du hører med kontaktpersonen din i barnevernet dersom du har en.

Hvis ikke synes jeg du skal snakke med fosterforeldrene dine om hvordan du skal gjøre det dersom du har behov for flere penger til klær.

Hilsen rådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik finner du den første jobben din

Avisbud (foto: ung.no)

"Jeg vil ha en jobb, men er litt sjenert og tør ikke bare gå å spørre om jobb." Mange som aldri har hatt jobb før spør oss om hvordan de skal gå fram for å finne en jobb. Her får du noen gode tips!

Les mer

Ettervern for barnevernbarn

Jente under et tre (colourbox.com)

Du kan få hjelp av barnevernet til du er 23 år. Når du skal planlegge overgangen til ditt voksne liv, er det lurt å prate med andre som har vært gjennom det samme, så du er best mulig forberedt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern