Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil ikke bo hos mamma lengre. 

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei jeg har blitt jerne vasket av moren min,bestefaren min de har og spurt meg ut en gang slengte moren min meg i gulvet for ingen grund og lurer på hvor gammel man må vere for å bo hos den andre foreldren når er det sånt at jeg kan gi faen og ha kontakt med hun. PS svar fort hilsen jente snart 15 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Når du er 14 år , så skal du være med på å bestemme selv om du skal bo hos mamma eller pappa når de ikke bor sammen.  Dersom din pappa har mulighet for at du kan bo hos han, så burde du snakke med han om det.  

Om det er vanskelig så vil jeg også anbefale deg å forsøke å snakke med helsesøster eller sosiallærer på skolen der du går.  De har ofte god trening i å snakke med ungdommer som opplever livet vanskelig og de kjenner godt til hvordan det går an å få hjelp der du bor. 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når kan du flytte hjemmefra?

Gutt stryker ei skjorte (colourbox.com)

Du har ingen RETT til å flytte hjemmefra før du har fylt 18 år, men hvis du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte er det ingen lov som hindrer deg.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie