Hopp til hovedinnholdet

Jeg har skilte foreldre og de krangler alltid på telefonen

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente på 13 år som lurer litt på dette med skilte foreldre. Jeg har selv skilte foreldre og de krangler alltid på telefonen og snakker stygt om den andre til meg. Men det jeg egentlig lurte på er om jeg kan ta med meg klær fra pappa til mamma og motsatt? Hos pappa har jeg nettopp fått meg en ny jakke som jeg liker veldig godt, men han sier at jeg ikke får lov til å ta den med til mamma. Broren min som er 14 sliter også med dette problemet og vi vil gjerne vite hva som egentlig er lov og litt rundt det da. Mamma sier nemlig at hun synes jeg skal få ta med klærne hun har kjøpt til meg til pappa fordi det tross alt er mine klær. Men når jeg sier dette til pappa sier han bare at det er ikke sånn verden er?! Så jeg kunne virkelig trengt noen tips. Hilsen lei og forvirret jente.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår godt at du blir forvirret og lei deg når foreldrene dine snakker stygt om hverandre til deg. Ting og klær som du har kjøpt selv eller fått i gave er dine eiendeler. Disse kan du bestemme over. Når du er over 12 år skal din mening høres og bety noe. Jeg synes du skal snakke med din far om at dette er viktig for deg, og så kan du jo foreslå å ta med deg klærne tilbake nfår du skal til din far igjen.

Det høres slitsomt ut å leve i en slik konflikt som du beskriver, jeg synes du skal si fra til foreldrene din hvor vanskelig det er for deg når det er så mye krangling. Du er velkommen til å ringe til Alarmtelefonen for barn og unge på telefon nummer 116 111. Det er gratis å ringe og du kan være anonym.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Når foreldrene krangler

Foreldre som krangler (colourbox.com)

Det er ikke uvanlig å oppleve at foreldre krangler. Her får du noen tips til hva du kan gjøre.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie