Hopp til hovedinnholdet

Mamma vil sette hunden min på hundepass, men det vil ikke jeg.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Vi har hund. Han røyter. Mamma er veldig sliten og ganske lei seg fordi det er så mye nå. Det er så mye som skjer med både meg og med henne på jobb. Hun kom til meg i stad og sa at neste uke skjer det så mye og om vi kunne ha hunden vår på sånn hundepass neste uke. Fordi det skjer så mye, og hun vil ikke tenke på at hun må gå tur, støvsuge og alle de ringene som kommer med hund. Hun har egentlig aldri likt han fordi hun blir så sliten. Når jeg og pappa sier at vi kan ordne alt, sier hun at det endrer ingen ting. At hun fortsatt tenker på det og sånn. Jeg vil ikke ha han på hundepass, men jeg blir redd for mamma. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Det er mye ansvar og arbeid med å ha hund og spesielt i de periodene de røyter mye. Men jeg forstår at du er veldig glad i hunden din og ikke ønsker at den skal plasseres bort neste uke. Samtidig forstår jeg at du er bekymret for mamma som er så sliten.

Jeg vil anbefale deg å snakke med pappa, eller en annen voksen i familien om dine tanker og bekymringer. Og gjør en avtale om alle de oppgavene som en hund fører med seg, som støvsuging og turgåing. Bli enig med pappa om hvilke dager du og han skal gå tur og støvsuge, slik at dere fordeler oppgavene dere i mellom. 

Hvis mamma er sliten, kan du kanskje spørre henne om dere kan gå en tur sammen? Det hjelper å komme ut i frisk luft når en sliten og har hatt en travel dag på jobben. Kanskje kan dere få en fin prat sammen også?

Ellers er det de voksne i familien som har ansvaret for seg selv og sin egen slitenhet. Jeg forstår at du er bekymret og ønsker å hjelpe mamma, men dette er noe som mamma må finne ut av selv. For hvis det er jobben som gjør henne sliten, er det lite du kan gjøre med det. 

Hvis du synes det blir for vanskelig hjemme i perioder, kan du kontakte Alarmtelefonen for barn og unge. Her kan du få snakke med noen som kan gi deg gode råd, eller henvise deg til rette hjelpetjeneste i ditt distrikt.

Jeg anbefaler deg også å ta en prat med helsesøster på skolen ved skolestart.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Jente ringer (foto: 116111.no)

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie