Hopp til hovedinnholdet

Hva gjør man på fest?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er ei jente på 19 år. Og jeg har aldri vært på noen form for fest ikke i russetiden en gang. Det er ikke det at jeg er usosial. Jeg er ofte med venninnene mine, men vi sitter heller og snakker og tar et glass ned vin. Jeg gruer meg derfor til fadderuka og studenttiden generelt for jeg vil gjerne være med, men vet ikke hva jeg skal forvente meg... Hva er det egentlig man gjør i fadderuka og på fester generelt.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no

Du skriver at du aldri har vært på fest, heller ikke i russetiden. Du er ikke usosial, men liker bedre å være sammen med venninnene dine og snakke og drikke vin. Du gruer deg til fadderuken og studenttiden generelt, fordi du ønsker å delta på på det sosiale, men ikke hva du har i vente. Du lurer på hva man egentlig gjør i fadderuken og på fester generelt. 

I studenttiden og i kanskje spesielt i fadderuken er det mye festing eller andre sosiale arrangementer. Dette kan en velge å være med på, eller avstå fra. Fadderuken er en flott anledning til å bli kjent med andre studenter. Dette er en periode der du får muligheten til å oppleve mye gøy, og bli kjent med nye folk. Om du har lyst til å være med på dette, er det ikke noe spesielt annet du trenger å gjøre enn å møte opp på de sammenkomstene du ønsker, og ellers være sosial og åpen for å møte nye folk. 

Hva man gjør på fest, sånn helt konkret, kommer litt an på hva slags fest det er. Gjerne snakker man med kjente og ukjente, synger, danser, en kan møte folk en er interessert i og kanskje flørte litt, drikke alkohol om man ønsker det og ellers bare kose seg og være sosial. 

På fester er det gjerne flere som har med seg alkohol. Det er også mange som ikke har med seg noe, og som dermed ikke drikker. En ting er sikkert: ikke drikk alkohol du får tilbudt, og som du ikke er 100 % sikker på hva er eller hvor det kommer fra. Dette kan være veldig skummelt. 

 

Det aller viktigste er at du passer på deg selv og vennene dine. 

Jeg legger ved noen artikler jeg synes du bør lese.

Ta vare på deg selv, og kos deg!

Hilsen Ungdomsredaksjonen i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

8 tips til før og under festen

Et slags vorspiel (colourbox.com)

I klassiske ungdomsfilmer finner vi hovedkarakterene som alle svermer rundt, som alle vil snakke med og som ikke minst alltid blir bedt på de store festene. Men, er det egentlig så enkelt som ”bare” å bli bedt?

Skrevet av Dina, ungdomsjournalist

Les mer

Fest, press og grenser - Helsesista svarer

Gul Snapchatlogo med bilde av helsesista

Har du følt deg presset til å drikke selv om du egentlig ikke vil? Eller har du kanskje sendt et bilde til noen, og angret veldig etterpå? Helsesykepleier Tale Maria svarer på innsendte spørsmål til ung.no - på Snapchat!

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap