Hopp til hovedinnholdet

Jeg bruker sosiale medier mye og jeg har fått god kontakt med noen via sosiale medier. Foreldrene mine vet bare veldig vagt om vennene jeg har fått der. Jeg har veldig lyst til å møte en av dem, men hun bor i England, så naturlig vis trenger jeg foreldrene mine sin godkjennelse på å møte henne. Jeg vet ikke hvordan jeg skal fortelle dem at jeg har internet-venner eller hvordan jeg skal spørre om jeg kan møte en av dem.

Annet 14 år
 

Spørsmål

Jeg bruker sosiale medier mye og jeg har fått god kontakt med noen via sosiale medier. Foreldrene mine vet bare veldig vagt om vennene jeg har fått der. Jeg har veldig lyst til å møte en av dem, men hun bor i England, så naturlig vis trenger jeg foreldrene mine sin godkjennelse på å møte henne. Jeg vet at det er en ordentlig person jeg snakker med fordi vi har snakket via Skype og FaceTime nesten hver dag i en måned. Promblemet mit er at jeg ikke vet om foreldrene mine synes det er greit og at de kanskje tror at jeg blir lurt. Jeg vet ikke hvordan jeg skal fortelle dem at jeg har internet-venner eller hvordan jeg skal spørre om jeg kan møte en av dem.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei !

Det er fint at du skriver til ung.no om dette!


I dag er det veldig mange som får nye venner og bekjentskap gjennom sosiale medier. I de aller fleste tilfellene er dette helt flott og en god måte å få nye venner på. Du sier du har "møtt" en jente som bor i England og dere har snakket sammen på skype og FT mange ganger den siste tide og det har gjort at dere har blitt godt kjente med hverandre.

Det er kanskje ikke å forvente at foreldrene dine lar deg reise alene til England for å treffe henne, men kanskje kan det være en ide at enten du og dine foreldre reiser sammen eller at du og en av foreldrene dine kan bli med slik at du kan få anledning til å treffe henne. Det kan være en fin ferietur for dere sammen og dere kan også kombinere slik tur med andre turistopplevelser i England 

Når du skal fortelle foreldrene dine om henne, kan du jo bare være ærlig og fortelle dem at du har hatt kontakt med en kjekk jente i England en stund og at du har møtt henne gjennom nettet. Og at du har lyst til å kunne treffe henne. Hva tenker de om hvordan det kunne la seg gjøre? Kan de  tenke seg muligheten av å bli med deg da dette betyr mye for deg? 

Det kan være de ikke sier umiddelbart ja, men at dere må bruke litt tid på det. Det kan være de også vil "møte" henne og hennes foreldre før det blir noen tur. Men det er vel verdt å prøve å få til dette!

Jeg legger ved et par artikler om nettvett!

Lykke til og god sommer!

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gode råd om nettvett du bør følge

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Her får du rådene du trenger for å være mest mulig trygg på nettet!

Les mer

Vet du hvem du chatter med?

Jente med mobil (colourbox.com)

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap