Hopp til hovedinnholdet

Kan man finne ut noen sted om noen har blokkert meg fra Instagram?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei :) Kan man finne ut noen sted om noen har blokkert meg fra Instagram?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ingen pålitelig måte å liste alle som har blokkert deg på Instagram, men du kan enkelt sjekke om en spesifikk bruker har blokkert deg.

Først, søk opp brukeren i Instagram-appen. Dersom du får den opp, og kan se brukerens profilbilde, er du ikke blokkert.

Om du finner brukeren, men ikke får sett profilen, er det mulig at du er blokkert. Om det kan tenkes at det er du som har blokkert denne profilen, og ikke omvendt, kan du sjekke deg ved å gå til Alternativer → Blokkerte brukere. Der vil du se en liste over alle Instagram-brukere du for øyeblikket blokkerer.

Om du ikke får sett profilen, og du ikke har blokkert den selv, er det likevel mulig at denne brukeren har deaktivert kontoen sin, slik at ingen kan se den. Det kan du enkelt sjekke i nettleseren din. Først og fremst, sørg for at du ikke er logget inn på Instagram i nettleseren du skal teste dette i. Om du er det, kan du bruke privat-/inkognito-modus. I nettleseren, gå til instagram.com/BRUKERNAVN, der BRUKERNAVN er brukernavnet til brukeren som kanskje har blokkert deg.

Om du kan se profilen med profilbildet i den visningen, i nettleseren hvor du ikke er logget inn, men ikke kan se den i appen, hvor du er logget inn, er du blokkert. Om du imidlertid ikke kan se den i nettleseren hvor du ikke er logget inn heller, er det nok bare den brukeren som har deaktivert kontoen sin.

Hilsen slettmeg.no i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

250.000 ting du kanskje lurer på: ung.nos spørretjeneste på nett

Bruker mobil (colourbox.com)

Visste du at det ligger 250.000 spørsmål og svar ute på ung.no/oss? Sjansene er med andre ord store for at noen har stilt spørsmålet DU ikke tør stille eller visste du lurte på.

Les mer

Slik sletter du deg fra en nettjeneste

Kontoinnstillinger på Instagram (foto: ung.no)

Sliter du med å slette deg fra en nettside, eller føler du deg krenket av noe på nett? Få hjelp med sletteguiden til slettmeg.no.

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett