Hopp til hovedinnholdet

Har lyst til å bo i kollektiv, og trenger en del informasjon.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg vil gjerne flytte på hybel eller lignende om jeg kommer inn på videregående skole i Trondheim. Hvordan kan man bo i et kollektiv, sånn som man ser på SKAM... eller er det mer anbefalt å ha en egen liten leilighet eller hybel. Og hva koster dette og er dette noe som kan gå bra for en selvstendig 16/17 åring? Trenger en del informasjon:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Beklager sent svar.

Om man trives best med å bo i kollektiv eller for seg selv er nok veldig individuelt, men det å bo i kollektvi kan være veldig hyggelig om man kommer overens med de man bor sammen med. I tillegg er det også som regel rimligere å bo sammen med andre.

Hvor mye det koster vil variere utfra hvilken by du skal bo i, hvor i byen du skal bo og selvfølgelig utfra størrelse og antall rom i kollektivet. Ofte er det billigere jo flere man er som deler på leien. Jeg vil anbefale deg å blant annet gå inn på finn.no eller hybel.no, hvor det går ann å se litt hva som ligger ute og til hvilken pris. På sistnevnte side går det også an å finne andre som også er på utkikk etter noen å bo sammen med.

For mange er kollektiv en god løsning, mens andre selvsagt har dårlig opplevelser med det. Jeg tror at det som er viktig for at det skal fungere er at alle som skal bo i sammen er innstillt på å bidra til fellesskapet og innstilt på å tilpasse seg de andre de skal bo sammen med.

Jeg håper dette var til hjelp og ønsker deg lykke til!


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Leie bolig? Start jakten tidlig!

Annonse

Det er mye du bør vurdere før du bestemmer deg for hvilken type bolig du vil leie. Hvor mye er du villig til å betale? Trenger du stor plass? Er det greit å dele kjøkken med andre? Ta også vår husleiequiz.

Les mer

Når kan du flytte hjemmefra?

Gutt stryker ei skjorte (colourbox.com)

Du har ingen RETT til å flytte hjemmefra før du har fylt 18 år, men hvis du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte er det ingen lov som hindrer deg.

Les mer

Vil du bo i kollektiv?

Bo i kollektiv (colourbox.com)

Å bo i kollektiv er fint for deg som ikke vil bo alene, som vil spare penger og ha det sosialt. Men tenk gjennom dette før du velger hvem du skal bo med.

Les mer

Dette må du vite om leiekontrakten din

Nøkler i døra (colourbox.com)

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

Les mer

Slik finner du hybel eller leilighet

Låser opp dør (colourbox.com)

Er du på boligjakt? Da kan disse tipsene komme godt med.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra