Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få tips til hvordan bli mindre sjenert + eventuelle hobbyer?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Først vil jeg si at dette ikke er et veldig viktige spørsmål, så dere trenger ikke prioritere mitt. Så vil jeg videre si at jeg ikke helt visste hvor spørsmåle mitt skulle være i forhold til emne, så hvis jeg tok feil no, bare flytt meg til det emne jeg skulle på. Greit! Jeg har to spørsmål så begynner med det første: jeg er en jente på 14 år som går på fotball og ellers øver til prøver og jobber med skole, jeg syntes at dette blir litt kjedelig i lengden, og trenger en hobby jeg kan gjøre hjemme når jeg kjeder meg. Jeg har prøvd alt fra strikking til brodering, men dette med tolmodighrt og håndarbeid passer ikke godt med meg. Noen ideer? Det andre jeg vil spørre om er litt mer personlig: jeg er veldig sjenert! Jeg syntes d er vanskelig å få venner for hver gang jeg prøver å prate med folk jeg ikke er trygg på blir jeg tomatrød. Jeg prøver å utfordre meg til å prate med folk, men jeg blir så rød og varm! Jeg har jo venner, men noen tips til å bli mindre sjenert?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente (14)

Det første du lurer på er hobby. Det fins utrolig mange hobbyer der ute, men det er veldig vanskelig for meg å si hva som passer for deg. Spør deg selv: hva liker jeg å gjøre? Liker du å danse, friluftsliv eller bake? Er det noe du skulle ønske du var flinkere til som du kan øve deg på? Fotografi, kryssord, sminke, tegning, musikk eller skriving? Det fins utrolig mange ulike hobbyer, du må nesten bare finne ut hva som passer best for deg. Poenget med hobby er tross alt at det skal være noe du liker å drive med. Da kan du begynne å se på youtubevideoer om folk som har like interesser og tips til ulike ting du kan gjøre innenfor de ulike.

Når det kommer til det å være sjenert, skal du vite at du ikke er alene. De aller fleste er sjenerte i større eller mindre grad, og noen skjuler det kanskje mer enn andre. Den beste måten å bli mindre sjenert på, er å øve seg. Øv deg på å gå ut av komfortsonen din, snakk med så mange fremmede som mulig. Øv deg på smalltalk og å ta opp hånda i timen. Et godt triks er nettopp å prøve å "lure" hjernen til å tro at du ikke er sjenert. Resultatet vil da være at du blir mindre sjenert! I begynnelsen føler du kanskje at du blir varm og rød, men etterhvert vil det minske. Du vil kanskje ikke bli mindre sjenert med en gang for det tar tid. Men etter en stund vil du nok merke at du blir litt mindre rød og litt mindre varm. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer

Hva gjør man når man kjeder seg?

Jente foran PC kjeder seg. (www.colourbox.com)

Alle kjeder seg fra tid til annen. Det er helt normalt, selv om det kan være grusomt kjedelig å kjede seg!

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

10 tips til å få nye venar

Jenter som prater (www.colourbox.com)

Dei fleste synes det er kjekt å få nye vener, men det er ikkje alltid like lett. Både på skulen og på fritida møter vi mange folk vi har lyst til å bli kjende med, utan at vi veit heilt korleis vi skal få det til.

Skrive av ungdomsjournalist Rakel.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap