Hopp til hovedinnholdet

Jeg har vært en dårlig venn og angrer, men min venn godtar ikke min unnskyldning.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg var en dårlig venn, jeg snakker ufint til vennene mine og mye annet. Jeg sitter nå kunn igjen med en venn. Jeg har sagt unnskyld og har blitt godtatt av den ene, men den andre virker dom p ta det mye tyngere. Jeg vet hva jeg gjorde og det jeg gjorde var ikke ment til å såre noen, jeg er så lei meg for det og har sagt unnskyld til denne vennen flere ganger. Hun vil bare ikke høre på det. Jeg angrer noe voldsomt og sliter med depresjon (tror det er depresjon) jeg har forandret meg, men hun tror meg ikke. Vi trenger ikke å bli venner igjen, jeg vil bare at hun ikke skal heve hode når jeg går forbi. Den andre vennen derimot har godtatt unskyldningen min, men kan ikke vere vennen min på grunn av den andre ex vennen min Hva skal jeg gjøre? Beklager om det er vanskelig å forstå, men håper dere kan hjelpe meg litt. Takk PS: siden deres er fantastisk har hjulpet meg flere ganger både privat og i skolesammenheng.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Så flott at du har bedt om unnskyldning og har innrømt at du gjorde noe galt. Det er en svært god egenskap å ha, og det er det slettes ikke alle som har!

Her tror jeg du må gi din venn mer tid til å se at du har forandret deg og at du er lei deg for din oppførsel. 

Vi er alle så forskjellige, og noen trenger mer tid til å akseptere enn andre. Noen blir mer såret enn andre, og bruker lenger tid til å bli ferdig med sine såre følelser.

Vennskap er viktig, men også svært sårbart. 


"Vennskap er et forhold som har sitt grunnlag i tillit eller kjærlighet. Vennskap kan utvikle seg mellom to eller flere mennesker som omgås og trives i hverandres selskap, og som gjerne har noe til felles, for eksempel i form av interesser. Sympati, empati og ærlighet er viktig i et vennskap. Hvis noe av disse viktige egenskapene brytes, kan det ta tid å bygge opp relasjonene igjen.

Ta tiden til hjelp, så er jeg sikker på at dere er gode venner igjen.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap