Hopp til hovedinnholdet

Moren vil at jeg skal overføre omsorgen for min datter til henne, hva gjør jeg?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Min datter har bodd hos min mor i 6 mnd cs, for jeg har vært i behandling. Nå vil mamma at jeg skal skrive omsorgen over på henne. Hva skal jeg gjøre i denne situasjonen? Jeg er redd og vet ikke hva jeg skal gjøre.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Detter er forståelig at du synes er vanskelig. Når du sier at hun vil at du skal overføre omsorgen til henne er jeg usikker på hva du tenker på. Det er du som har foreldreansvaret. Dette innbærer de juridiske ansvaret og plikter for datteren din. Det kan likevel være grunner til at andre må i perioder hverdagsansvaret for barn.

Du skriver lite om hvor gammel datteren din er og hvor lenge du tenker dette skal fortsette. Om du har samvær eller om datteren din vet om du er mamma spiller stor rolle. 

Barneloven er bygd opp rundt barns rettigheter. Barn har krav på kontakt med foreldrene sine samtidig som de har krav på trygghet, forutsigbarhet og stabilitet.

Det kan være lurt å bestille time ved familievernkontoret der dere bor. De er eksperter på å hjelpe familier snakke sammen. De er også eksperter på det som gjelder barns beste, samvær og omsorg. De kan hjelpe deg snakke med moren din om dette eller de kan gi deg gode råd i forhold til å ta gode avgjørelser for framtiden.

Håper dette var nyttig for deg!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Barneloven

Tenåringsgutt (colourbox.com)

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie