Hopp til hovedinnholdet

Hun sliter med å konsentrere seg om skole.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er student og har studert i 1/2 år så langt. Jeg har et problem som det sikkert ikke er noe lett svar på, men jeg håper dere kanskje har noen tips til hva jeg bør gjøre. På studiet mitt er det ganske mye pensum. Hovedproblemet er at selv det stoffet jeg syns er mest spennende syns jeg det er vanskelig å lese pensum i. Det er selve det å lese som jeg syns er mest vanskelig med det. Jeg er også generelt ukonsentrert hele tiden, også i forelesning og i samtaler med folk på fritiden. Jeg sliter med å komme i gang på morgenen med mindre jeg skal et eller annet veldig viktig, og jeg føler meg sliten nesten hele tida (mer mentalt sliten enn fysisk på en måte). Jeg bruker utrolig mye tid på å kjefte på meg selv innvendig og tenke på hvordan jeg skal få folk til å like meg. Jeg har få venner og føler meg dum det meste av tiden. Jeg trener ikke, men er ikke særlig motivert for å begynne for jeg er usikker på om det er noe poeng. Jeg kjeder meg, selv når jeg gjør gøye ting. Takk på forhå

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dette spørsmålet er det vanskelig å svare på ut i fra det du skriver.  Det kan være veldig mange årsaker til at det er vanskelig å konsentrere seg, og at man føler seg sliten.  Først og fremst ville jeg tatt en tur til fastlegen min for å sjekke mineral og vitaminnivå i kroppen.  Mangler man noe av dette så kan det fort medføre de utfordringene du møter.

I forhold til at du kjeder deg lett, så anbefaler jeg deg å lete etter de små positive tingene i det du gjør.  Om du klarer å endre tankegangen din over tind til å fokusere på andre ting enn at du kjeder deg så blir ting ofte litt bedre.

Dersom du fortsetter å slite med at alt er kjedelig så kan det fort være sånn at det kan være lurt å snakke med en psykolog. De kan fort være i stand til å hjelpe deg med slike utfordringer.

Det er alltid et poeng å trene.  Mange av de utfordringene du har kan bli bedre dersom du kommer i gang med trening. Det er imidlertid viktig å finne noe du liker, og begynne med dette. Ikke alle synes det er like stas å springe langs vei eller i skogen, så finn det du synes er gøy.  Når man skal begynne å trene er det viktig å begynne litt forsiktig.  Korte økter 2-3 ganger i uken holder for å komme i gang.  Etterhvert, så kan du øke litt dersom du føler for det.

Lykke til

Lærer på vgs

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik får du motivasjon til å trene

Knyter skolissene (colourbox.com)

Har du lyst til å trene, men mangler motivasjonen til å komme i gang? Ta en kikk på denne artikkelen og se hvordan du kan få motivasjon.

Les mer

Hvordan finne motivasjon til skolearbeid?

Motivasjon til skoleoppgave (foto: ung.no)

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Får du aldri den karakteren du ønsker, samme hvor hardt du jobber? Her er noen tips.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag