Hopp til hovedinnholdet

Burde jeg ringe dem og ta tilbake samtykket som jeg tok på stedet for å få raskere svar eller hvor lang tid kan det ta før jeg får svar?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Mistet lappen å kjøre 130 på 80 eller 90 sonen usiker hva er straffen Burde jeg ringe dem og ta tilbake samtykket som jeg tok på stedet for å få raskere svar eller hvor lang tid kan det ta før jeg får svar?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du kan trekke tilbake samtykket til midlertidig beslag av førerkortet. Hvis du trekker tilbake samtykket må politiet sende saken til tingretten i løpet av tre uker. Det holder at de sender saken til tingretten innen fristen, det er altså ikke slik at tingretten også må ha tatt en avgjørelse i saken i løpet av tre uker.

Selv om du trekker samtykket er det ikke slik at du automatisk får tilbake førerkortet. Når saken blir oversendt til tingretten skal retten vurdere om beslag av førerkortet skal opprettholdes eller ikke.

Hvis du ikke trekker tilbake samtykket kan politiet beholde førerkortet ditt til saken er endelig avgjort.

Hvor lang tid det tar før saken er endelig avgjort kan dessverre ikke jeg svare på. Det kommer an på saksbehandlingstiden hos politiet, og eventuelt hos tingretten.

Du må selv vurdere hva du ønsker å gjøre i denne saken.

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Disse lovbruddene gir prikker i førerkortet

Politimotorsykkel (colourbox.com)

Målet med prikkbelastning er å hindre uforsiktig kjøring for å få ned tallet på antall skadde og drepte i trafikken. Her kan du lese hvilke synder som gjør at du kan få prikker på førerkortet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Førerkort
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om førerkort