Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få lov til å holde på med hest igjen?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ei jente som elsker hester, og hargjort det så lenge jeg kan huske. Da jeg var 8 fikk jeg begynnepå rideskole i en by ca 45 minutter unna derjeg bor. Hadde det kjempefint og lærte masse. Sommeren jeg ble 12 år, skilte mamma&pappa seg, og det ble masse kaos i familien, og jeg måtte rett og slett bare slutte. Siden det har jeg ikke ridd, og jeg har begynt på spørre om jeg kanbegynne igjen, men på en rideskole litt nærmere, bare 15 minutter fra oss, men jeg får ikke lov! Vi har råd og alt sånt, det er ikke det, men det blir vist for mye "stress". Jeg holder ikke ut! Jeg må få satt meg på en hesterygg snart, eller i det minste få stelle og dulle litt med en hest! Jeg elsker dem mer over alt på jord, og holder ikke ut lenger nå, jeg blir gal! Det er mange gårder rundt der jeg bor som har hester, og jeg har sendt dem brev og alt, om jeg kan ri og stelle men de svarer ikke. Hva skal jeg gjøre? jeg overlever ikke et liv uten hester, det holder jeg ikke ut, da vil jeg heller dø.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det å holde på med hester gir mange en ro, og dessuten er det slik at de som rir utvikler noen gode egenskap som kan gjøre deg til en god leder, en person med mye omsorg og ikke minst, en god kroppsholdning fordi du må sitte riktig. Det er rett og slett mye positivt med hesteinteresser.

Du skriver at det kan bli "stress", betyr det at du ikke kan komme deg dit på egenhånd? Eller er det slik at du kan ta deg av alt selv? Hva må til for at du skal klare å vise at det ikke skaper "stress" hjemme. Hva kan du gjøre?

Du virker interessert og har gjort noe for å sjekke ut med gårdene rundt deg. Kanskje du kan møte opp på en gård og snakke med dem. Da ser de hvem du er, og du kan vise din fantastiske interesse for hester. Ta eget initiativ!

Å snakke med de hjemme om hva det gjør med deg, og hvorfor dette er viktig for deg, kan være fint. Og de trenger kanskje å vite at det ikke går ut over noe annet.

Trenger du å snakke mer om dette eller noe annet, er du velkommen til å ta kontakt med Kors på halsen på chat, mail og telefon.

 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-20)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett