Hopp til hovedinnholdet

Far skal flytte til kjæresten sin og det virker som han ikke har tid til meg. Det hjelper ikke om jeg spør om vi kan være sammen. Hva skal jeg gjøre?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Faren min flytter snart til kjæresten og han vil ikke tilbringe tid med meg. Han setter alltid kjæresten før meg. Han er aldri hjem og siste uke spurte jeg om han kunne tilbringe hele neste uke sammen fordi det var den siste uken jeg skulle bo hos han. Han svare "Har ikke tid. Har så mye å gjøre (kjæresten)" Jeg skjønner ikke hvordan en far kan kjæresten og familien hennes først. Føler at han ikke vil ha meg her. Vi snakkes sjeldent og har ikke lyst til å snakke med han fordi han sårer meg hele tiden. Når han ringer, sender jeg bare melding om at jeg er opptatt eller på jobb. Hva skal jeg gjøre? Føler meg veldig frekk når jeg ikke vil snakke med han og sånne ting, men han har såret meg veldig mye og det har ført til at depresjon, angst, spising og søvn har blitt helt jævlig IGJEN. Kan jo ikke si at jeg er opptatt hver gang han ringer. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
ei

Hei - og takk for at du skriver til ung.no.


Sjøl om pappa ikke mener at han velger deg bort og heller ikke vil det, så hjelper ikke det så mye for deg når det er slik du føler det og opplever det. Kanskje du kan skrive et brev til pappa der du forteller hvor mye han betyr for deg og hvor mye du ønsker at du og han skal ha tid sammen, at du skjønner han vil være sammen med kjæresten sin - men at du gjerne vil ha tid sammen med han du også for å føle at du fortsatt er viktig for han. Siden du skriver at angst, spising og søvn har blitt vanskelig IGJEN så forstår jeg det slik at pappa vet at dette er noe du har slitt med før. Da kan du i brevet fortelle at du er redd dette skal bli som før igjen.

Dersom du synes dette blir for vanskelig eller du ikke tror det er noe lurt, kan du kanskje snakke med mamma om dette? Eller kontakte helsesøster på skolen og prate med henne. Både mamma og helsesøster kan hjelpe deg å kontakte et familievernkontor eller fortelle deg hvor nærmeste familievernkontor er.

Håper du får den kontakten med pappa som er så viktig for deg!

Hilsen

familieterapeuten

 

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke plikter har foreldrene dine overfor deg?

Gutt flytter hjemmefra (colourbox.com)

Hvilke plikter foreldrene dine har overfor deg og hvilke rettigheter du har overfor finner du i barneloven.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie