Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en jente på 15 år som lurer på litt om festing. Jeg har veldig lyst til å dra på fest , men jeg vet ikke helt hvordan jeg skal spørre foreldrene mine. Jeg tror de  synes det er greit at jeg drar så lenge jeg blir henta. og ikke gjør noe dumt ( ikke skal drikk) Jeg er redd for at hvis jeg skal på en åpen fest at jeg ikke får lov til å dra. Vil liksom ikke at det skal være sånn at hvis de ikke vet hvem det er så er det ikke greit. Har dere kanskje noen tips til info jeg kan jeg gi til dem slik at det er stor sannsynlighet for at jeg kan dra eller tips til hvordan jeg kan spørre? Mvh jente 15

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 15 år som lurer på litt om festing. Jeg klarte ikke helt å finne riktig tema så jeg valgte bare kultur fot ungdomskultur på en måte. Jeg har veldig lyst til å dra på fest og jeg har snakket mye om det med vennene mine, men jeg vet ikke helt hvordan jeg skal spørre foreldrene mine. Jeg tror det er synes det er greit at jeg drar så lenge jeg blir henta og sånn og ikke gjør noe dumt (de vil jo ikke at jeg skal drikk f.eks.) men jeg er redd for at hvis jeg skal på en åpen fest og at jeg ikke har så mye kjennskap til den personen som har fest at jeg ikke får lov til å dra. Vil liksom ikke at det skal være sånn at hvis de ikke vet hvem det er så er det ikke greit. Har dere kanskje noen tips til info jeg kan jeg gi til dem slik at det er stor sannsynlighet for at jeg kan dra eller tips til hvordan jeg kan spørre? Mvh jente 15

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Det er aldri lett å være foreldre å gi ungdommen tillit til å vurdere selv hvilken fest de skal gå på.  Vær ærlig med foreldrene dine og forklar at du vil gjøre som venninnene dine. Gå på fest  og utforske nye miljøer. Spør om foreldrene dine vil fortelle om fester de har deltatt på. Både de som var vellykket og de som ikke var fult så vellykket. Tør de by på seg selv formidler de opplevelser av begge slag. Mulig foreldrene dine vil hente deg på festen. Det kan være positivt for deg at du tør vise at det er ok å bli hentet. 
 Du kan ta kontakt med helsesøster på skolen du går. Prøv å legg fram spørsmålene dine for henne og sammen kan dere finne ut det som passer for deg.
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med og se om du finner noe nyttig.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Har fest der mindreårige drikker alkohol

Fest og alkohol (colourbox.com)

Jeg er myndig og skal ha en privatfest. En del av de som skal på festen er mindreårige. De kommer sikkert til å drikke de også. Er jeg da ansvarlig for dem? Kan jeg få straff hvis de drikker siden det er min fest?

Les mer

8 tips til før og under festen

Et slags vorspiel (colourbox.com)

I klassiske ungdomsfilmer finner vi hovedkarakterene som alle svermer rundt, som alle vil snakke med og som ikke minst alltid blir bedt på de store festene. Men, er det egentlig så enkelt som ”bare” å bli bedt?

Skrevet av Dina, ungdomsjournalist

Les mer

Fest, press og grenser - Helsesista svarer

Gul Snapchatlogo med bilde av helsesista

Har du følt deg presset til å drikke selv om du egentlig ikke vil? Eller har du kanskje sendt et bilde til noen, og angret veldig etterpå? Helsesykepleier Tale Maria svarer på innsendte spørsmål til ung.no - på Snapchat!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap