Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine er skilt - hvem skal jeg bo hos?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei ung, jeg har et spørsmål. Mamma og pappa er skilt, og jeg er utrolig usikker på hvor jeg vil være mest. Akkurat nå er jeg 50/50, men før hadde jeg annenhver helg hos pappa, dette var noe jeg bestemte selv. Begge deler. Jeg vet heller ikke hvordan jeg skal finne ut av dette for meg selv. Pappa har nettopp vært borte omtrent 3 uker, og da har jeg vært hos mamma, og jeg har likt meg her, hun forstår meg mer og vi er nærmere + det er mindre støy. Det er ikke det samme hos pappa. Jeg syntes dette er veldig vanskelig for jeg må på en måte velge mellom dem, og jeg vil ikke såre de. Jeg vet at min stemme gjeller, men jeg klarer ikke helt å stå opp for meg selv. Mamma vil at jeg ska være til henne og pappa vil at jeg skal være til han. Men jeg føler at jeg trenger noen som kan hjelpe. Takk :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss på ung.no

Jeg forstår det slik at du har skilte foreldre og at du bor 50/50 hos hver av dem. Du ønsker å bo mer hos mamma enn hos pappa, fordi hun er nærmere deg og det er roligere der. Du er redd du sårer pappa hvis du forteller ham det.

Det er et vanlig problem for barn med skilte foreldre. Du er glad i begge to, du vil ha nær kontakt med begge to og du vil ikke såre noen.

Det at du har skilte foreldre er det foreldrene dine som har ansvaret for, ikke du. Dette innebærer at de må tåle dine  følelser og behov i den situasjonen du har blitt en del av.

I den situasjonen og alderen du er i akkurat nå, tenker du at det er best for deg å bo mer hos mamma. Det kan endre seg senere, og det vil da være bedre for deg å bo mer hos pappa. Dette er det bare tiden som vil vise.

Det virker som du har foreldre som ønsker deg alt det beste. Jeg tror de vil ha full forståelse for at du snakker med dem om hva du ønsker her og nå. De vil at du skal ha det bra, og de vil klare å forstå at du ikke avviser noen av dem.

Lykke til

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie