Hopp til hovedinnholdet

Familien min maser mye på meg. Jeg er trøtt og lei av dette, det går ut over skolearbeidet. Vil gjerne flytte.

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg ha det ikke bra hos familie min,hver gang jeg komme meg ut av huset begynner de å maser på meg. jeg går ikke mye ut, bare på lørdagen,men de maser til og med på det. Jeg er trøtt og lei av alt det her, og tenkte å flytte ut av huset. for jeg har mye å tenke på, har mye skoleoppgave å gjøre og familien drama, oker ikke det. det er derfor jeg vil gjerne flytter ut...men vet ikke hvordan jeg skal gjøre det...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hei - og takk for at du skriver til oss.


Det er ofte ikke lett når en begynner å nærme seg myndighetsalder (18 år) og bor sammen med familien. Du er litt for ung til å bestemme over deg sjøl, samtidig som du begynner å bli sjølstendig på mange ting.

Det er ikke lett å flytte for seg sjøl som 17-åring og skole-elev. Du trenger penger til mat, klær, husleie, strøm, skolesaker, fritidsaktiviteter og andre ting. En gang du og foreldrene dine har det greit kanskje du kan be dem om at dere tar en prat. Da kan du for eksempel begynne med å si at du forstår at de bryr seg om deg og er redd for at du skal rote deg borti noe når du ikke er hjemme. Spør dem hva som skal til for at de ikke skal være så bekymret. Du kan jo fortelle dem hvor du skal, hvem du er sammen med og hvor lenge du blir borte. Når du så viser at du kommer hjem til den tida du har sagt så kan du si at de ikke trenger kontakte deg når du er ute for du kommer hjem til den tida du har sagt/dere har blitt enige om.

Det er fint at du tar skoleoppgavene dine på alvor og jobber så godt du kan på skolen. Det gir deg flere valgmuligheter videre i livet.

Dersom du ikke synes du får dette til, kan du kontakte familievernkontoret og be om at du og foreldrene dine kan komme dit for å snakke sammen om hvordan dere kan gjøre det slik at det blir bedre for dere alle.

 

Lykke til!

Hilsen

familieterapeuten

Hilsen

familieterapeuten

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie