Hopp til hovedinnholdet

Venn som ligner på meg. Er det normalt?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har en venn i Zambia som er etnisk afrikansk, mens jeg bor i Norge og er etnisk norsk. Vi er så like at vi nesten vurderer å kontakte en psykolog i hvert vårt land. Alle følelser, personlighet, svakheter og styrker er 100% like. Vi har googlet en del ang soul mates og lignende, men ikke noe som passer på oss. Vi er psykisk som speilbilde av hverandre. Vi følte en slags connection allerede i første samtale vi hadde for 4 år siden. Ganske ofte starter vi en setning omtrent likt og på samme tid. Hvis en av oss har en frykt, så vet vi at den andre også har denne uten at vi trenger å fortelle eller spørre hverandre. Vi føler at det er som å snakke til seg selv i eget hode. Vi vet ikke hva vi burde gjøre med dette.. Det er både skremmende og interessant på samme tid. Vi er som en-eggede tvillinger, selv om vi hverken er i familie, har samme etnisitet eller har kjent hverandre i yngre alder. Hjelp..? Hva burde vi gjøre..? Det føles som at vi er en og samme person, bare fordelt på 2.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Så bra du har funnet en venn du liker og som du føler forstår deg.

Vi mennesker er forskjellige men samtidig veldig like. I blant vil en møte personer som tenker, føler og oppfører seg veldig likt en selv. Noen ganger kan dette virke rart og det kan tenkes at en da får en spesiell opplevelse slik som du forteller om.

Jeg tenker at så lenge dere syns det er positivt og fint så er det ikke noen grunn til bekymring.

Håper svaret mitt var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen Psykiatrisk sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vet du hvem du chatter med?

Jente med mobil (colourbox.com)

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

Les mer

Slik er du en god venn

To venninner på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser