Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre for å få foreldrene min til å slutte å spørre og mase så mye?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt på 13 år, som har foreldre som maser mye. I blant, kan det bli veldig irriterende, og da blir jeg ganske sur. Hva kan jeg gjøre for å få dem til å slutte å spørre og mase så mye?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du stiller oss spørsmål!

Jeg tror at det er mange som kjenner seg igjen i det du beskriver. Det kan være mange årsaker til at foreldre blir masete. Det kan være at foreldre sliter med å akseptere at barna deres blir større og mer uavhengig. Andre ganger kan det være fordi at barna slutter å kommunisere med dem.

Foreldre er ansvarlig for sine barn fram til de er 18. De fleste foreldre bryr seg om barna sine så lenge de lever. Det beste ofte å snakke med dem, forklare hvordan man tenke og dele bekymringer. Dess mindre de vet om hvordan du har det, desto mere bekymrer de og maser.

Synes du det er vanskelig å prate med dem er det flere alternativ. Du kan skrive et brev til dem. Du kan be om at dere skal ta en samtale på familievernkontoret der dere bor. De er eksperter på å hjelpe familier å snakke bedre sammen. Du kan også ta kontakt med helsesøster eller sosiallærer for å få snakke med dem om hvordan dette oppleves for deg.

Håper detter er til nytte fore deg!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Krangler med mamma (eller pappa)

Jente og mor krangler (colourbox.com)

Når din egen mor (eller far) klager over noe av det du har gjort (eller ikke har gjort), man du bli irritert. Kanskje du blir frekk, kanskje blir de ufine, og dere er i gang.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie