Hopp til hovedinnholdet

16 år gammel jente ønsker trene på studio, far vil hun skal gjøre gruppeaktivitet.

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei jeg er ei 16 år gammel jente som for tiden ikke går på noe aktiviteter, jeg har veldig lyst til å gå på treningsstudioer, men faren min nekter det. han sier jeg må begynne med noe aktiviteter, men det må være noe man kan være sosial i og møte andre mennesker, for eksempel basket, fotball( noe gruppe). men det vil jeg ikke, nesten alle i klassen min går på studioer og jeg går i vgs 1 og får stipend, jeg sier jeg kan betale selv, men det får jeg ikke lov, siste han sa var at jeg kunne gjøre det HVIS jeg begynte på noe treningene som innahold grupper. det er jo jeg som skal trene, er det ikke viktig om hva jeg vil og trives? hilsen sur 16 j

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Så hyggelig at du tok kontakt med oss. Du skriver at du ønsker å trene på treningsstudio alene, men at faren din ikke gir deg lov. Jeg kan skjønne at du blir sur for at du ikke får gjøre det du vil.

Du skriver videre at faren din mener du må gjøre aktiviteter som er sosiale. Jeg lurer på om du vet hvorfor han mener dette? Samtidig skriver du at mange i klassen din er på treningsstudio, betyr det at du hadde trent sammen med dem om du var på treningsstudio? Isåfall kan det kanskje være en idé å fortelle han dette?

Du spør om det ikke er viktig hva du ønsker og om du trives? Det er viktig at du trives med aktivitetene du holder på med. Det er også viktig at du kjenner deg hørt og respektert for dine ønsker. Hva du tror du kommer til å like med å trene for deg selv på treningsstudio? Du kan kanskje forklare faren din hva du liker med treningsstudio, som ikke gruppetreningen kan gi deg? Jeg lurer også på om en mulig løsning kunne vært et kompromiss. For eksempel at du foreslår at du går på gruppetimer på treningsstudioet noen ganger, og ha egentrening andre ganger. Kunne det vært en mulighet?

 

Jeg håper disse rådene var til hjelp, og at dere sammen finner en løsning.

 
 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer

Hva er utholdenhet og hva er kondisjon?

utholdehnhetstrening (colourbox.com)

Vi bruker ofte ordene utholdenhet og kondisjon om hverandre. Begge deler handler om evnen til å holde på med en aktivitet over tid. Og det kan trenes opp!

Les mer

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer

Hva kan du bestemme selv?

Jente som lurer på noe (colourbox.dk)

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

Les mer

Tren og ha det gøy!

Jente jogger (colourbox.com)

Her finner du råd for hvordan du kan finne glede ved bevegelse og aktivitet, enten du er vant til å trene eller ikke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid