Hopp til hovedinnholdet

Mamma er sint på meg fordi jeg ikke vil til henne.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Nå er det sånn at mamma og pappa har vært skilt i et år. Begge jar nye kjærester og jeg liker begge to. Hos pappa er det sånn at ve spiser sammen og koser oss på kveldene og han kjefter bare om han må. Men mamma er hun bare sur og maten kommer fra dagen før. Har sagt dette til pappa og har nå vært hos helsesøster og barnevern. I I høstferien skulle vi til mamma på torsdagen. Førs skulle jeg til barnevernet på onsdag men så hadde mamma ombestilt timen til torsdag, men pappa ville gå med oss så han bestilite tilbake til tirsdag. Jeg ville ikke til mamma da for jeg visste hun kom til å bli sur. Så jeg sa til bv at jeg ikke ville. På torsdag gikk den 8 år gamle søsteren min til moren min og jeg ble ikke med. Da fikk jeg masse telefoner fra mamma som jeg valgte å ikke ta. Så kom søsteren min greinene og ropte at mamma var sint og at hun var på vei. Vi løp inn på rommet mitt og låste døren. fortsettelse følger. J 13

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Dette høres ut som en veldig vanskelig situasjon å være i!

Det er leit å høre at moren din strever slik at det blir vanskelig å være dere. Det høres ut som at faren din har det bedre med seg selv enn moren din. 

Det er lett å forstå at det er vanskelig for moren din å akseptere at du ikke vil være hos henne. Det høres imidlertid ikke ut som at hun forstår at dette handler om hvordan hun oppfører seg. Har du prøvd å snakke med henne om dette? Det er kjempevanskelig å snakke med foreldre som ikke forstår. Det er ofte fristende å snakke med den som forstår. 

Det å bli bli meldt til barnevernet er vanskelig for de fleste foreldre. Ofte er det en ide å ta kontakt med familievernet. De er eksperter på å hjelpe familier snakke bedre sammen. De er også eksperter i å snakke med barn av skilte foreldre. Både du og søsteren din har krav på å bli hørt i saker som angår for eksempel hvor dere vil bo, samvær og lignende. Føler dere at dere ikke blir hørt av deres foreldre kan dere bli hørt på familievernkontoret.

Det er uansett ikke greit å ha det sånn som dere har det. Vi hører gjerne mer fra deg og håper dette er litt til nytte for deg!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Krangler med mamma (eller pappa)

Jente og mor krangler (colourbox.com)

Når din egen mor (eller far) klager over noe av det du har gjort (eller ikke har gjort), man du bli irritert. Kanskje du blir frekk, kanskje blir de ufine, og dere er i gang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme