Hopp til hovedinnholdet

Vi er tre som er sammen i klassen, men nå føler jeg meg glemt av de. Hva skal jeg gjøre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 16 år som begynte på VGS i sommer. Jeg begynte i en klasse uten noen kjente, men det tok ikke sånn veldig lang tid før jeg og to andre (ingen kjente hverandre fra før) fant tonen med hverandre. Det gikk veldig fint i starten, men nå føler jeg at jeg blir litt glemt og at de to snakker mer sammen, og er mer opptatt av hverandre. Når vi skal være to og to i klassen velger de helst hverandre føler jeg. Det er så vanskelig for jeg hater å alltid være 2.valget til andre. Det er alltid noen som er bedre enn meg liksom.. i tillegg var det jeg som fikk de til å bli kjent med hverandre i utgangspunktet, og nå ender det sånn... hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Jeg forstår at du føler deg utenfor og at de to andre er mer opptatt av hverandre. Det er vondt å føle det slik, og viktig å gjøre noe med det tidlig slik at skolehverdagen din blir bedre igjen.

Det kan være at de andre to ikke vet at de får deg til å føle deg glemt eller mindre viktig, og da er det viktig å si ifra om det. Ingen kan vite hvordan venner føler det uten å bli fortalt det. Prøv å snakk med dem på en ordentlig måte og si hva du føler. Si at du føler de snakker mer med hverandre enn deg og at de alltid velger hverandre ved oppgaver to og to. Skriv gjerne ned noen stikkord på hva du ønsker å si, eller planlegg samtalen i hodet ditt før du snakker med dem. Da er du godt forberedt. Spør også om det er noe du kan gjøre for at de kan involvere deg mer. 

Er det vanskelig å snakke med dem alene bør du si ifra til lærer eller helsesøster slik at du kan få med deg en voksen i denne samtalen. 

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Slik er du en god venn

To venninner på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer

Ekte vs falske venner

Guttegjeng (colourbox.com)

Har du opplevd å bli sviktet av en venn? Eller har du opplevd å bli kjent med en person du følte du hadde god kontakt med, men som viste seg egentlig å være en falsk venn? Kjenner du en person du oppriktig kan kalle en ekte venn?

av Skage, ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap