Hopp til hovedinnholdet

Hei, jeg har problemer med foreldrene mine. Mamma sover til langt på dag og kaller meg stygge ting når vi krangler...

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har sånn problem med foreldrene mine at jeg klarer ikke p snakke med dem,har prøvd det utrolig mange ganger men jeg klarer ikke.Hver gang jeg snakker med den så ender deg seg med at jeg eller dem blir sure.Da mamma er sur på meg så kaller hu meg stygge ting, som drittunge osv,jeg blir ikke lei meg eller noe, men blir bare helt irritert. Selvfølgelig er det noen ganger min skyld, f eks i da(26.10.2017)ble jeg så sur på foreldrene mine da jeg kom fra skolen da dem sov (klokka var da 15) at jeg begynte å skrike på dem at klokka er 15 og at dem burde ikke sove nå. For sånn 1 eller 2 uker sida døde den ene katten min,så mamma er nå kjempe redd for at den andre katten min skal dø, så hun for ikke sove om natta.Men klokka var 15 og dem begge sov, hva skulle jeg da,Pappa jobber om natta så jeg skjønner at han div, men mamma?I helgene pleier hu ikke å sove til klokka 3 og i natt så sov hu ikke til klokka 1så hva er problemet.Please ikke si meg at jeg burde dra til psykolog,dem vil ikke

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Det må være vanskelig for deg å ha det slik hjemme. Jeg synes du skal prøve å snakke med mammaen din om hvordan du har det og føler det. Kanskje dere sammen kan prøve å lage noen regler for hvordan dere skal snakke sammen og være mot hverandre.

Ut i fra det du skriver så blir du utsatt for psykisk mishandling av din mor. Det er skadelig for barn å ha det slik på sikt. 

Det er vanskelig for meg å mene noe om hvorfor din mor sover til klokken tre om dagen. Det jeg kan mene noe om er at det er helt normalt at du ønsker å vekke henne når hun sover når du kommer fra skolen. Det er ikke din skyld at det blir krangel av dette. 

Hvis det ikke hjelper å snakke med din mor så synes jeg du skal snakke med helsesøster på skolen for å få råd og veiledning. Helsesøster kan sende en melding til barnevernet for at du skal få hjelp.

Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge, 116111, for å snakke og få råd. Alarmtelefonen kan også sende en melding til barneverntjenesten hvis du ønsker det.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke plikter har foreldrene dine overfor deg?

Gutt flytter hjemmefra (colourbox.com)

Hvilke plikter foreldrene dine har overfor deg og hvilke rettigheter du har overfor finner du i barneloven.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie