Hopp til hovedinnholdet

Blir lett bråsint og utagerende. Hvordan håndtere det?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! jeg sliter skikkelig mye med temperamentet mitt. Jeg blir sur hele tiden uten grunn, jeg blir skikkeligsur og provosert av ingenting. når jeg blir sur på mamma og pappa og prøverå snakke med dem,ender det ofte opp med at jeg klikker på dem og de blir kjempesure på meg. når jeg blir sure pådem, går jeg helt i svart, jeg klarer ikke tenke klart og jeg kaster ting mot dem og det har skjedd flere ganger at jeg har blitt så sur at jeg har begynt å slå pappa og dytte på mamma så de får vondt, jeg får jo kjempe dårlig samvittighet etterpå, men der og da vil jeg bare påføre dem så mye smerte som muig, fordi jeg føler at de provoserer meg med vilje og vil at jeg skal bli sur også får de leke snille. hva skal jeg gjøre, for jeg vet at det ikke er bra at det er sånn. i 6. klasse gikk jeg til psykolog 1 gang i uka et par måneder og i 8. eller 9. klasse gikk jeg til psykolog en gang i uka et par uker, jeg føler at det hjalp litt å snakke med en fremmed , men vet ikke helt, burde jeg gjøre det

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss på Ung.no

Du skriver at du blir lett bråsint og at du noen ganger blir utagerende, spesielt overfor foreldrene dine.

Det som er bra er at du opplever det som et problem, og at du ønsker å gjøre noe med det.

Du er midt i puberteten. Det er ikke uvanlig at man da har sinneutbrudd og blir lett sur. Dette vil roe seg etter hvert som du blir eldre.

Jeg syns allikevel at du skal begynne å snakke med en psykolog igjen. Det er ikke bra for forholdet mellom deg og foreldrene dine at dere har det slik.

Legger ved en artikkel som du kan ha nytte av å lese.

Lykke til

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie