Hopp til hovedinnholdet

Ofte klarer jeg ikke svare, men får bare et ansiktsuttrykk som jeg ikke liker

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei Jeg pleier å få (uttryk på ansikte) når noen snakker med meg, men mest familien min! Liksom de sier noe, men jeg klarer ikke å svare så får jeg ansikts utrykker som jeg ikke liker. På en måte det stopper helt opp for meg... og det liker jeg ikke. Det jeg mener altså er st jeg pleier å få ansiktsi uttryk/ som er på en dårlig side, stopper helt opp for meg! Hva kan jeg gjøre!!??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 14 år!

Jeg er litt usikker på om jeg har forstått det du spør om på riktig måte. Men jeg forstår det som at du får uttrykk i ansiktet som du ikke liker når noen snakker til deg. Du klarer ikke å svare med ord fordi det stopper opp for deg. 

Jeg kan forstå at det er frustrerende for deg å ikke svare med ord når noen snakker til deg. I stedet får du uttrykk i ansiktet som du tenker at ikke er greit. Er det sånn at noen har reagert på at du får spesielle ansiktsuttrykk?

Det høres ut for meg som at dette kanskje er en vane du ikke helt klarer å legge bort. Det er vanskelig å slutte med noe man pleier å gjøre, men det går an å øve!

Jeg tenker at det ville vært fint for deg å snakke med en voksen om dette. En som kanskje kan se hva du mener med dette. Du kan for eksempel snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Helsesøster kan se på ansiktet ditt og se om det kommer slike uttrykk. Helsesøster kan gi deg øvelser som kan gjøre at du kan prøve og få slutt på dette. 

Hvis det ikke var helt det svaret du ønsket kan du gjerne sende inn et nytt spørsmål til oss. 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie