Hopp til hovedinnholdet

Har lyst på en ny hund til jul.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Er en jente på 12 år som har lyst på en ny hund til jul. Har en hund og et dverghamster fra før av. Men jeg har lyst på en til siden hunden min kan bite og vennene mine kan ikke klappe den. Mamma og pappa har nettop blitt skilt,og jeg vil ha en hund som hjelp/trøst. Mamma sier det er en dårlig tid i livet akkurat nå. Men hvordan kan jeg overtale hun?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Jeg skjønner at du har lyst på en hund til, men så er det nå det at du allerede har en hund et annet kjæledyr. Du sier at hunden din kan bite, og at vennene dine ikke kan klappe den på grunn av det. Hva om du gjør det til et prosjekt og lære hunden din til å bli trygg, og å slutte med bitingen? Det kan få tankene dine over på noe annet, og du får masse tid til å være med hunden din og trene den opp.
Selv om du har lyst på hund, så er det noe de andre i familien din også må være enige i. Moren din føler at det ikker rett tid i livet akkurat nå, fordi det kanskje skjer mye. Og kanskje har hun rett.
Det eneste du kan gjøre er å snakke med henne om dette, og forsøke å argumentere for hvorfor dette er viktig for deg.
Så er det bare å se hva som skjer, og forholde seg til avgjørelsen moren din tar.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie