Hopp til hovedinnholdet

Jeg unngår å være hos pappa på grunn av min stemor som behandler meg dårlig. Hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei...Jeg har en stedmor som behandler meg dårlig..Egt ikke veldigille men stygge ansiktsutrykk og hun snakker noen ganger om kroppen min. Jeg har aldri likt henne NOE! Og jeg unngår og være med henne ved og si at jeg er syk og må være hos mamma..Det r helt forferdelig..Pappa er ganske sårbar og nå føler han at jeg unngår han..Han har ikke sagt det men ser det! Hva skal jeg gjøre? Klarer aldri si ifra til pappa

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver om dette til oss. Jeg forstår godt at dette er vanskelig for deg! Spesielt vanskelig fordi dette gjør at du ikke klarer å være så mye sammen med din pappa som du egentlig ønsker. At din stemor snakker om kroppen din og har stygge ansikt utrykk er ikke greit.
Det er viktig at de voksne får høre hvordan du har det. Du sier at du ikke klarer å si fra til din pappa om dette, men  er det noen andre voksne du kan snakke med om hvordan du har det? En voksen som du stoler på i familien? Kan du snakke med din mor om dette? Kanskje du og din mor kunne invitere til et møte for dere alle sammen. Foreldre ønsker ofte å hjelpe barna sine mer enn  man kanskje kan tro. Derfor er det viktig at får vite hva som er vanskelig. Det hjelper å snakke med noen om hvordan man har det!
Dersom det blir vanskelig for deg anbefaler jeg deg å ta kontakt med et familievernkontor. Du kan ringe dit selv som barn, du kan snakke alene først. De som jobber på slike steder har mye erfaring og er vant til å snakke med barn og unge og familier. De er flinke til å veilede foreldre og kan gi gode tips og råd.
Håper noe av dett kan være til hjelp for deg Lykke til !
Hilsen familieterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie