Hopp til hovedinnholdet

De fleste vennne mine har kjærester, og finner på ting med kjærestene sine. Jeg får ikke være med og føler meg litt utenfor.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Venninnene mine har begge kjærester, og det er helt Okei for meg. De to får en ny kjæreste annenhver måned, mens jeg har vært singel i ganske mange uker nå. Jeg har hatt en del kjærester før, men ikke noe veldig seriøst. Greia er at jeg føler meg utrolig utenfor. De ler og snakker sammen om hvordan det er å kline, mens jeg bare sitter å hører på. I tillegg, så har de jævlig dårlig sans for humor, og gjør noen ganger ting som er ordentlig slemt. Da må jeg være mamma og si stopp. Også, har jeg en slags "gruppe" eller hva jeg skal kalle det, der de fleste ikke er single. Og de finner på ting sammen hele tiden, 'kjæresteting' som bare er for de med kjærester. Jeg føler meg kjempe utenfor! Jeg får jo ikke lov til å være med, og jeg føler at jeg dras mere bort fra dem enn noensinne. De er virkelig to av mine nærmeste, og jeg synes dette er sykt vanskelig. Det er en gutt jeg holder litt på med, burde jeg kanskje bli sammen med han for å få være med? Eller hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår godt at du føler deg litt utenfor når du ikke får være med på ting, fordi det bare er for de som har kjærester. Dette er noe jeg syntes du kan snakke med vennene dine om.

Du kan jo bare forklare de at du syntes at det er veldig hyggelig at de har kjærester, men at du gjerne skulle ønsker at du også kunne blitt inkludert når alle de er sammen. Du kan for eksempel si at du også gjerne vil bli kjent med kjærestene dems, slik at dere alle kan være venner. Jeg tenker at ettersom dette er gode venner av deg, og dere er så nære som det du beskriver, så burde de forstå det. Det er ikke noen god følelse å bli holdt utenfor, og det tror jeg de også forstår.

Jeg syntes ikke du skal få deg kjæreste bare for å få være med på ting. Når man får seg kjæreste burde det være fordi man liker personen og ønsker å være sammen med han/hun. Derfor så tror jeg nok det beste bare er å snakke med vennene dine og å fortelle dem hvordan dette føles for deg.

Jeg legger ved noen artikler du kan lese og håper dette var til hjelp. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Blitt uvenner? Slik ordner du opp.

To jenter med ryggen mot hverandre (www.colourbox.com)

Opplever du å bli behandlet urettferdig av vennene dine, eller har du kranglet med en venn? Her er noen gode tips til hvordan dere kan snakke godt sammen og kanskje løse problemet.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer

Å ikke ha kjæreste

ikke kjæreste (colourbox.com)

For mange er det rett og slett ikke rett å ha kjæreste. Kanskje er det bare ikke rett tidspunkt, kanskje har man ikke tid, eller kanskje man bare liker friheten med å være singel!?

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap