Hopp til hovedinnholdet

Jeg savner søsknene mine som har flyttet ut, hva skal jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har en familie som jeg er veldig glad i. Vi krangler sjeldent men kan selvfølgelig være sure på hverandre innimellom. Jeg har veldig godt forhold til søsknene mine, men jeg føler de forsvinner litt fra meg... Søsteren min bor ikke hjemme lenger og har heller ikke muligheten til å komme hjem når som helst. Broren min skal også flytte om noen dager for og bo på en plass hvor han får litt ekstra hjelp pga rusmidler. og han kommer ikke hjem til jul. Noe som gjør meg ekstra trist. Jeg vet det er bra for begge, men likevel blir jeg fort lei meg og savner dem. Vet ikke hva jeg skal gjøre... vet også at de kommer hjem om noen uker/ måneder men likevel... Håper dere kan svare på dette.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år.
 
Takk for at du skriver til meg her på ung.no.
 
Så flott å høre at du er så glad i familien din! Det er helt vanlig at man krangler og er sure på hverandre iblant. Men det er jo veldig bra at dere krangler sjelden i din familie.
 
Jeg forstår godt at du føler at du på en måte mister søsknene dine litt, siden den ene har flyttet hjemmefra og den andre snart skal det. 
 
Det er naturlig, sunt og helt normalt å savne familiemedlemmer man er glad i. Jeg vet ikke helt hva jeg kan gjøre for å hjelpe deg, men kan det være en ide å sende brev, mail, tekstmeldinger, å chatte/skype/facetime med dem så mye som mulig? Det er mange som synes det hjelper å ha masse kontakt når man savner noen man er glad i.
 
Utover dette så tenker jeg at det er fint hvis du snakker med foreldrene dine om det når du savner søsknene dine og er trist. De savner dem helt sikkert også masse. Kanskje dere kan reise og besøke dem sammen? 
 
Håper tiden kommer til å gå fort frem til dere sees igjen. Husk at det ikke er farlig å savne noen, men at du faktisk er heldig som har noen du er så glad i at du savner dem.
 

Vennlig hilsen Helsesøster Frøydis i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie