Hopp til hovedinnholdet

Når jeg har mensen tenker jeg på sex, nakne gutter og peniser. Det er normalt? Hva kan jeg gjøre for å bli kvitt dette? Andre ganger blir jeg deppa, hormoner antageli. Råd for å bli mindre deppa ? Hvem kan jeg snakke med ompubertet ? Psykologen min er mann, for pinelig, mamma er 49 og læreren jeg stoler å er 60. Hva med helsesøster kan ho det her?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Er ganske sikker på at dette er normalt, men spør likevel. Når jeg har mensen får eg ofte ein stor trang til å ha sex, jeg tenker på nakne gutter og peniser hele tiden! Dette er normalt, ikke sant? Lurer på kva eg kan gjere for å få bukt med denne lysten? Når eg får mensen blir eg også nokon gonger ganske deppa, hormoner antagleg vis! Kva kan er gjere for å bli mindre deppa i slike perioder? Skulle ønske eg hadde nokon å snakke med om pubertet. Psykologen min er en mann, så det blir for pinligt, har ein lærar eg stolar på men ho er nesten 60 -.- Og mamma er 49 _._ Har tenkt på helsesøster men veit nå ikke helt..... nokon forslag? Hilsen Singel

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Helsesøster kan mye om det du beskriver. Du kan snakke med henne om det meste og hun har taushetsplikt. Det vil si at det dere snakker om blir hos henne. Spørsmålet om tankene dine når du har mensen.  Har du forsøkt å onanere når du har mensen. Se om det kan bli enklere å takle tanken på sex, nakne gutter og peniser . Det er hormonene dine som er aktive. Det samme er som du selv sier hormonelt å være deppa. Du kan og ringe  Suss, tlf: 800 33 866 Senteret for ungdomshelse, samliv og seksualitet (SUSS) de arbeider for å sikre ungdom hjelp til å oppnå bedre helse, seksuell helse. Spesielt å forebygge uønskede graviditeter, abort og overføring av seksuelt overførbare sykdommer. Åpningstider: Alle dager i året kl. 14-20. Nettside: www.suss.no 
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Kåthet, onanering og orgasme

Gutt med buksene nede (colourbox.com)

I puberteten øker mengden hormoner som gir seksuell lyst - kåthet. Lurer du på noe om kåthet, onanering eller orgasme? Kanskje finner du svaret i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet