Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg overtale mine foreldre til å få hund?

Jente 13 år
 

Spørsmål

He! Jeg har veldig lyst på en hund, men jeg får ikke lov og det synes jeg er veldig dumt. Vi har det veldig travelt i hverdagen, med jeg tror vi kunne ha fått det til. Vi har det veldig fint, men jeg tror at det ville vært bra for meg og hatt en hund som hoppet på meg når jeg kom hjem fra trening og skolen. Hva kan jeg gjøre for å få mine foreldre til å ombestemme seg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

I dette tilfellet er det nok viktig at du viser foreldrene dine at du er ansvarlig nok til å ta vare på en hund. Det er mye jobb med hunder og derfor er det viktig at du viser dem at du er villig til å gjøre det som trengs. Forsøk også å vise dem at du ser deres side av saken. De har nok gode grunner til å ikke ville ha en hund, så det kan være lurt om du viser at du forstår dette og respekterer deres meninger. 

Videre kan det også være en idé å foreslå at dere kan låne en hund for en liten periode for å teste ut hvordan det er. Da vil du også få en mulighet til å vise foreldrene dine at du kan ta ansvar for en hund. Det kan også være fint om du forklarer dem hvorfor du ønsker akkurat en hund. Hvis de skjønner hvor mye det ville betydd for deg og hvor mye glede en hund sprer, kan det være en større sjanse for at de ombestemmer seg:)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Alt du trenger å vite om det å ha kjæledyr

Jente med hund (www.colourbox.com)

Det å ha et kjæledyr bringer med seg mye glede, samtidig som det følger med plikter og ansvar. Her på ung.no får vi mange spørsmål fra barn og unge som enten har eller ønsker seg et eller flere kjæledyr. I denne artikkelen vil du finne svar på ting du lurer på når det kommer til å ha kjæledyr.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie