Hopp til hovedinnholdet

Er jeg egoistisk og bare må respektere det? 

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Det er en ting som plager meg veldig. Faren min reiser til syden hvert år m/ stemoren min, til tider to ganger i året. Jeg har bare fått vært med 1 gang i hele mitt liv, som var det fineste jeg har opplevd. Jeg er mye alene, ensom, og synes pappa burde tenke litt på meg og. Er dette feil? Vi reiser bare til bestemor om sommeren, men jeg trenger å komme meg bort fordi jeg er lei av livet. Mamma har ikke råd fordi hun er minste pensjonist eller noe.. pappa reiste idag og jeg ligger å gråter fordi jeg så gjerne vil komme meg bort. Er jeg egoistisk og bare må respektere det? Føler han ikke vil ha meg med fordi jeg er kjedelig? Evt hva bør jeg si? Har reist en del alene på klassetur det siste året, så han bruker det som mot argument. mamma rr enig med meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Jeg synes ikke det er egoistisk av deg å ha et ønske om å være med faren din og stemor på utenlandsreise. Når jeg leser det du skriver, så tenker jeg at det kan være en positiv ting for deg. Slike reiser er også noe som kan gi gode opplevelser og minner for livet både for deg og far/stemor.

Du sier at han bruker klasseturen som argument for å ikke ta deg med. Det er slik jeg ser det et dårlig argument. 
Det jeg tenker du bør gjøre, er å sette deg ned med faren din å snakke med han på en ordentlig måte om hva du føler. Vet han at du er mye alene og ensom? Eller at du føler du trenger å komme det bort fordi du er lei av livet?

For at han skal forstå og kanskje også gjøre noe med dette, er det nødvendig at du er ærlig med han og får en god samtale med han.
Jeg legger ved noen artikler nedenfor som kan være nyttige for deg, og gir deg råd om hvordan du kan gå frem. Det er lurt å lage en plan, og følge den under samtalen. Det kan gjøre det lettere å få frem det du ønsker å formidle.
Du kan gjerne ta en prat med helsesøster om dette. Det er alltid godt å snakke om ting som er vanskelige. Hos helsesøster blir du møtt med forståelse og får støtte og gode råd.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie