Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten til venninna mi bestemmer hvem hun kan være med

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei! venninna mi er sammen med en gutt som bestemmer hvem hun skal få være med og ikke. er ikke det et slags overgrep? blir så sinna på denne gutten, for venninna mi fjerner seg fra sin egentlige venninnegjengen av frykt for å miste han. Han er meget manipulativ, og får folk lett rundt lillefingeren sin. jeg har så lyst til å gjøre noe, og vise at det ikke er greit, men kan ikke bryte inn i et forhold. Vi planla å dra på ferie sammen med en større gjeng, derav noen andre gutter, og da bestemte denne kjæresten å trekke seg, og tvinge venninna mi til å trekke seg. Det er jo ikke greit!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er ikke greit at en kjæreste bestemmer hvem den andre skal være sammen med og hva vedkommende skal gjøre. Du beskriver at kjæresten til din venninne er manipulativ. Det er ikke greit.

Det er fint at du er en venn og bryr deg. Si gjerne ifra til din venninne om hva som bekymrer deg. Men husk at hun må prøve å stå opp for seg selv hvis hun opplever noe som er ugreit. Du kan tilby å støtte og hjelpe henne, men hun må selv bestemme om hun vil ha din hjelp. Det kan være mange grunner til at hun  velger som hun gjør. Det trenger ikke handle om at hun velger dere venninner bort. Kanskje hun selv føler at hun ikke har noe valg? Spør henne eventuelt hvordan hun har det.

På nettsiden hvorlite.no kan du lese om hvor lite man bør finne seg i. Du kan gjerne vise henne den nettsiden og det som handler om sosial kontroll. Se også vedlagte artikler.

Fortsett å vær en god venn og bry deg. Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kristoffer blir sjalu og sint når kjæresten skal på fest

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Kristoffer er veldig glad i kjæresten sin Anne. I det siste har de gjort ting hver for seg, da føler Kristoffer seg utrygg og blir redd for å miste henne.

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer

Kjenner du noen som er i et usunt forhold?

Noen holder hånda foran munnen på ei jente (colourbox.com)

Si ifra om du tror en du kjenner er utsatt for trusler eller vold. Det handler ikke om hvor mye som skal til for at du skal varsle, men hvor lite. Sjekk faresignalene her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap