Hopp til hovedinnholdet

Kan barnevernet hjelpe meg til å flytte?

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei. jeg er en jente på 14 år snart 15. jeg lurer på om barnevernet kan hjelpe meg med å flytte til pappa? liksom jeg bor med mamma men har problemer med mamma og stefaren min (mye krangling osv.) jeg har prøvd å flytte i 5 år nå men saken blir bare utsatt. så jeg lurer på om det er noe barnevernet kan gjøre om jeg ringer de å forklarer hvordan jeg har det, evt spørr om et møte? her jeg bor er det veldig mye drama og slosskamper. noe jeg blir ofte innblandet i. Takk på forhond <3

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du kan ta kontakt  ved å ringe til barnevernet i kommunen der du bor i og fortelle at du ønsker å snakke med noen om hvordan du har det. Be om å få en time til en samtale. Det er gratis. Barnevernet er der for å hjelpe deg. Det er ikke greit slik som du har det nå.

Er det vanskelig å gå til timen alene så kan du ta kontakt med helsesøster eller sosiallærer på skolen. Si at du ønsker å snakke med barnevernet og at du ønsker at de skal være sammen med deg på samtalen for å støtte deg. 

Hvis du har blitt utsatt for noen skremmende hjemme så ta kontakt med barnevernvakta eller alarmtelefonen på telefon: 116111.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Krangler med mamma (eller pappa)

Jente og mor krangler (colourbox.com)

Når din egen mor (eller far) klager over noe av det du har gjort (eller ikke har gjort), man du bli irritert. Kanskje du blir frekk, kanskje blir de ufine, og dere er i gang.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Hva skjer hvis du kontakter barnevernet?

Gutt ringer (colourbox.com)

Ikke vær redd for å ta kontakt med den lokale barneverntjenesten. De er der for å hjelpe deg! Fagpersonene der kan gi deg mange gode råd om hva du kan gjøre videre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern