Hopp til hovedinnholdet

Ikke lett å bo med mamma ,mormor, pappa og lillebror. Jeg får mye kjeft og blir sammenlignet med jenter i Kina og hva de gjør. Jeg får høre at jeg  er bortskjemt. Pleier å sitte stille når jeg får kjeft, men i dag orket jeg ikke mer og sa hva jeg mente. Etter at mamma hadde snakket om meg og at jeg er lat på butikken ville jeg selvskade meg. Men vil ikke at de på skolen skal se at jeg ikke har det bra hjemme.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg liker ikke hvordan familien min er. Leve med mamma mormor pappa og lillebror. Vi har hat mange konflikter før. Og når jeg gjør en liten feil eller sier noe i mot så sier mamma og mormor at jeg er bortskjemt vasker ikke klærene mine selv at alt ligger over alt. Og sammenligner meg med andre. Sier hvordan de i Kina er. Når hun skjefter på meg så pleier jeg å bare sitte stille å høre på men i dag orka jeg det ikke å sa alt det jeg ville si. Da mamma møte vennen sin på butikken så sa hun hjelper hun ikke til på resturangen fordi det gjør dattera mi. Vil ta selvskade men vil ikke at ande i klassen min ser at jeg har det dårlig hjemme. Mamma tar alt så stort eks vennene dine har gjort deg slem du får ikke lov til å vær med vennene dine alt det du skal nå er å fokusere på skolen. Når mamma skjerfer sier hun masse ting som ikke handler om saken du bruker for mye penger og hvem jeg prøver å imponere og sånnt. Da pleier pappa og si hvorfor sier du sånnt til henne og da blir mamma sur.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Det her kan du drøfte med helsesøster på skolen du går. Hun har taushetsplikt så du kan fortelle om hjemmesituasjonen. Sammen kan dere og kontakte familievernkontoret og du kan fortsette med samtaler der. De som jobber på familievernkontoret er gode på å finne løsninger for familier som ikke har det bra sammen. Føler du at det hadde vært greit å snakke med foreldrene dine sammen med en på familievernkontoret kan du og gjøre det. Dersom du kommer fra et annet land er det sikkert uvant å få hjelp fra andre enn familien, men vi i Norge synes det er en fin løsning. 
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Krangler med mamma (eller pappa)

Jente og mor krangler (colourbox.com)

Når din egen mor (eller far) klager over noe av det du har gjort (eller ikke har gjort), man du bli irritert. Kanskje du blir frekk, kanskje blir de ufine, og dere er i gang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme