Hopp til hovedinnholdet

Tips for å finne kollektiv i Oslo 

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Jeg er på utkikk etter et kollektiv i Oslo ettersom jeg planlegger å studere fra og med August 2018. Kjenner INGEN som har bodd i kollektiv så kjenner ikke helt til fremgangsmåten med å finne et kollektiv. Jeg lurer da på når det er jeg bør leter etter et kollektiv? På Finn.no er de fleste typisk «Ledig fra og med januar». Men for meg som ikke skal flytte før August blir veldig usikker på når det er vanlig å lete etter et sted å bo osv.. Tips?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for ditt spørsmål.

Så flott at du allerede har begynt å se etter sted å bo. Det kan være utfordrende å skaffe seg leilighet i august da det er stor pågang, særlig av studenter, så det er smart å være tidelig ute. Det er ikke sikkert at du vil finne leiligheter som er i ledig i august allerede nå. De fleste annonsene som ligger ute nå er nok, som du også sier, ute etter å leie ut før den tid. 

Vi anbefaler deg å sjekke ut SiO, uninite, finn.no og hybel.no for å finne kollektiv. Det lureste er å holde seg oppdatert på de ulike nettsidene ettersom det er noen måneder til august. Det blir lagt ut nye annonser på kollektiv hver dag, og det er også viktig at du finner et kollektiv som passer deg. 

UngInfo sine nettsider finner du også mye informasjon og tips om det å finne bolig i Oslo. Du kan også besøke senteret når du flytter til Oslo. 

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vil du bo i kollektiv?

Bo i kollektiv (colourbox.com)

Å bo i kollektiv er fint for deg som ikke vil bo alene, som vil spare penger og ha det sosialt. Men tenk gjennom dette før du velger hvem du skal bo med.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra