Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg fortelle kjæresten at jeg er forelsket i en annen?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg og kjæresten min er i et langdistanse forhold (han bor i Hellas) og jeg har holdt på med rollespill på nettet i flere år, siden før jeg møtte ham. Han vet om det og er ok med at jeg gjør det, men det er en jeg har rollespilt med i snart 4 år nå som jeg begynner å få følelser for. Vi har ikke bare rollespilt, vi har hatt vanlige samtaler også så jeg kjenner han. Kjæresten min vet ikke at jeg er polyamorøs, men det gjør han andre, og jeg har virkelig lyst til å være sammen med begge to. Hvordan kan jeg si til kjæresten min at jeg er forelsket i en annen også, uten å såre ham?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

Dessverre vil du nok måtte regne med at kjæresten din vil bli såret - uansett hvordan du forteller han at du er forelsket i en annen. Det vil likevel være mulig for deg å gjøre det på en skånsom og vennlig måte. Forklar han situasjonen og vær ærlig med han. Det er også viktig at du er klar på at dette ikke er hans feil og at det ikke var noe han kunne ha gjort annerledes. 

Videre kan det være fint å planlegge hva du skal si på forhånd - slik at du får frem det du skal si på en voksen og ryddig måte. Vis han at du er glad i han og at dette derfor er utrolig vanskelig for deg. Du ønsker jo selvsagt ikke å såre han! Jeg skjønner at dette er utrolig vanskelig. Det viktigste er likevel at du er skånsom når du snakker med kjæresten. Husk også å gi han tid til å tenke etterpå. Dette er sikkert et stort sjokk for han, så forsøk å være tålmodig med han:)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan gjøre det slutt?

Jente tenker (colourbox.com)

Forholdet er ikke som det en gang var, og du vil gjøre det slutt. Du vil gjøre det minst mulig ubehagelig for deg selv og uten at noen blir såret. Problemet er; hvordan skal du gå fram?

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Ulykkelig forelskelse

Jente sitter på bakken (www.colourbox.com)

Du har kanskje opplevd at du har vært forelsket, men at personen du likte ikke følte det samme som deg. Eller at du har ønsket å bli venn med en spesiell person, men at denne personen ikke ønsket å bli venn tilbake. Da er det viktig å huske på at det ikke er deg det er noe galt med.

Skrevet av ungdomsjournalist Emilie.

Les mer

Blitt uvenner? Slik ordner du opp.

To jenter med ryggen mot hverandre (www.colourbox.com)

Opplever du å bli behandlet urettferdig av vennene dine, eller har du kranglet med en venn? Her er noen gode tips til hvordan dere kan snakke godt sammen og kanskje løse problemet.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for guttene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for guttene