Hopp til hovedinnholdet

Venninnene min blir slått og kjeftet på av moren sin. Hva kan jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Venninna mi blir slått og kjeftet på og kastet ut av moren sin. Moren hater henne. Moren sprer rykter i barnehagen til søstera til venninna om faren til venninna mi. Og faren til Venninna mi har godt til politiet om moren, men politiet sier at en jente kunne ikke gjort noe sånt. MEN hadde en jente sagt at en mann hadde gjort noe sånt. Så hadde de trodd på jenta. Det er diskriminerende. Jeg er den eneste Som vet noe og faren hennes gjør ingenting med det. Jeg vil støtte venninna mi, men hvis jeg sier det til noen vil hun bli knust.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det at venninnen din bli slått og kjeftet på kastet ut av huset er ikke greit. Du kan snakke med venninnen din om at hun kan snakke med en voksen som hun stoler på om hva hun trenger hjelp til. Det er fint at du hjelper venninnen din. Det er flott!

Du kan fortelle henne at hun kan gå til helsesøster på skolen din. Det kan hun få hjelp. Hun kan også ringe til alarmtelefonene og snakke med noen der. Ønsker hun at du skal være med henne til helsesøster så er det greit om du synes det er greit for deg. Hun kan også fortelle det til en lærer hun stoler på. 

Du kan også fortelle hva du har hørt fra venninnen din. Det er ikke en hemmelighet du skal gå å bære alene. Du kan snakke med foreldrene dine om dette du har fått vite av venninnen din. Du kan også snakke med helsesøster på skolen din.

Alle som vil snakke eller skrive om livets utfordringer kan ta kontakt med Hjelpetelefonen . Dette er et døgnåpent tilbud der man kan snakke om enklere eller vanskeligere tema. Det er gratis å ringe 116 123.

 

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Hva er barnevernet?

colourbox.com

Barnevernet skal gi barn, unge og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme. Det er foreldrene som har ansvar for å gi sine barn omsorg. Men hvis de ikke får det helt til, skal barnevernet hjelpe til slik at barn og unge får omsorg, trygghet og utviklingsmuligheter.

Du kan ringe alarmtelefonen, tlf: 116111 eller kontakte barnevernvakta om du trenger hjelp nå.

Les mer

Hva gjør politiet når de får vite om unge som har det vondt hjemme?

Politi 02800

Politiet er opptatt av å gi barn og unge den rettsikkerheten de har krav på. De skal bli hørt og trodd, og de skal slippe å leve i hjem der de er redde og utrygge.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Jente ringer (foto: 116111.no)

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap