Hopp til hovedinnholdet

Fortalte hva jeg følte for henne i fylla.

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Jeg går vg1 og har god kontakt med alle i klassen , men fikk ekstra god kontakt med ei i klassen. Vi var sammen hver dag på skolen og snakket mye på fritiden. Vi har begge litt problemer i livet og jeg føler jeg knyttet meg litt for mye til denne personen. Jeg ødela alt ved å drikke meg dritings og fortelle henne hvordan jeg følte. Hadde ALDRI tenkt å si at jeg var forelska i henne. Hun er 2 år eldre og vi passer ikke sammen på den måten. Etter det som skjedde så har vi ikke snakka så mye. Hun sier at det går greit liksom og at det er synd at jeg føler det sånn, men at det ikke blir så "stor" forskjell. Vi snakker ikke i klassen og jeg føler meg sykt uttafor. Savner henne sykt. Savner å ha noen som gjør dagen min lettere. Det har gått mye utover min psykiske helse. Ting er mer trist og tungt igjen og jeg er mye mer usikker på ALT. Jeg prøver å holde meg unna henne for å ikke trenge meg på. Hater det så jævlig.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 17 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Jeg skjønner godt at du ikke har det så greit etter det som skjedde, men samtidig tenker jeg at dette kan orden seg. Det er ingen stor krise at du fortalte henne om følelsene dine, men der og da ble det feil.
Dere to har hatt en godt vennskap, og det er på ingen måte umulig å redde det. Det innebærer imidlertid at du ikke må holde deg unna og gå rundt med skyldfølelse og være redd for å snakke med henne.
Tvert i mot er det nettopp det du må gjøre. Du må sette deg ned med henne, snakke med henne og fortelle at vennskapet mellom dere er vikktig for deg.
Følelser kan komplisere vennskap, men det er fullt mulig å få tilbake det dere hadde. Det inneværer imidlertid at du må være åpen og ærlig med henne, og være tydelig på at det er vennskapet mellom dere som betyr mest for deg.

Du trenger deg ikke på henne når du ønsker å gjennoppta det vennskapet dere allerede har. Vær deg selv, og vise at du fortsatt er en god venn. 
For din egen del handler det mye om å ikke overtenke på det som har skjedd, men heller forsøke å legge det bak deg. Sagt er sagt, og gjort er gjort. Nå gjelder det mer å vise at du fortsatt kan være en god venn, og legge dette bak deg.
Start med å være mer "normal" overfor henne på skolen. Smil, si hei, samarbeid med fag, vær mot henne slik du alltid har vært tidligere.

Dette kommer til ordne seg, men det krever at du gjør noe med vennskapet, og fokusere på nettopp det. Vennskapet mellom dere og ikke gir opp!
Alle kan gjøre en tabbe, men det er ordner seg ofte når man bare får mot til å ta tak i det.

Jeg kan også anbefale deg å snakke med en du har tillit til om det som skjer. En du kan åpne deg for, som kan lytte og gi deg råd. Det hjelper å snakke, og lette litt på trykket og følelsene. Det kan være med helsesøster på skolen eller Helsestasjon for ungdom, en voksen du stoler på, en venn.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket eller bare glad for oppmerksomheten?

Jente og gutt (colourbox.com)

Det kan være godt å få komplimenter og vite at du er attraktiv og interessant for noen, men hvordan kan du vite om du liker noen tilbake eller bare liker oppmerksomheten?
Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Hvordan takle å bli avvist?

Gutt sitter i en trapp og er deppa (colourbox.com)

Er du betatt av eller forelsket i en som ikke gjengjelder følelsene dine? I denne artikkelen får du tips til hva kan du gjøre!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Ulykkelig forelskelse

Jente sitter på bakken (www.colourbox.com)

Du har kanskje opplevd at du har vært forelsket, men at personen du likte ikke følte det samme som deg. Eller at du har ønsket å bli venn med en spesiell person, men at denne personen ikke ønsket å bli venn tilbake. Da er det viktig å huske på at det ikke er deg det er noe galt med.

Skrevet av ungdomsjournalist Emilie.

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap